Ako postoji jedan pokazatelj dobrog parfema, to je onaj kada vas neko zaustavi na ulici da vas pita šta nosite. Fantastičan osećaj, zar ne? Priznajem, to mi se desilo samo dok sam nosila određeni popularan i tako luksuzan miris...

Smatran jednim od najboljih parfema za žene i istinskom dihotomijom mirisa, Byredo Gypsy Water je jedinstven, cool i nedovoljno opasan parfem, koji tinja pod glavnim dahom voćno-cvetnih mirisa slavnih.

Byredo Gypsy Water
www.metropoliten.rs 

Kao što ime govori, ovaj nomadski miris je oda romskoj kulturi. Definitivno postoji magija u tome. Bogat borovim iglicama, tamjanom i sandalovinom, istaknuta nota (i ona koja je u početku izazvala moju radoznalost) su bobice kleke. Efekat je toliko intrigantan, primamljiv i atraktivan, da ga preporučujem kao onaj vrhunski miris koji vredi dodati svojoj kolekciji ako želite da dobijate samo komplimente.

byredo
Unsplash/ Harper Sunday 

Zašto ga uvek preporučujem?

Ovo je parfemski ekvivalent savršenoj beloj majici - bezvremenski je, potcenjen i neverovatno kul. Ako volite mirise na svetlijoj, svežijoj strani, ovo bi mogla biti idealna drvena aroma za vas.

Od svih mirisa u mojoj kolekciji, ovo je onaj koj. I to da sam doživela onaj najveći - da me je na ulici zaustavio stranac da me pita na koji to parfem mirišem.

byredo parfem
Unsplash/ Harper Sunday 

Iako, kao i svako, volim da uštedim novac, za parfem mi nikada nije žao da dam novac.

Njegova neuobičajenost je verovatno delimično posledica njegove visoke cene. Po ceni od 19.530 dinara za 50 ml, ovo nije parfem koji ćete impulsivno kupiti. Sve u vezi sa Byredo-om deluje kao cool, potcenjeni luksuz.

Da li je to jedan od najboljih dugotrajnih parfema? Nažalost ne, barem za mene. Najlepši miris na planeti se ne zadržava na mojoj koži. Rekavši to, samo zato što moj nos postaje otporan na miris nakon nekoliko sati, ne znači da drugi ne nastavljaju da uživaju u njemu. Oni koji su mi blizu uveravaju me da ga osete svaki put kada sam im u blizini.

Ipak, ništa me neće odvratiti od ovog zagonetnog, svežeg i drvenog mirisa. I dok komplimenti ne prestanu da stižu, nastaviću da prskam, štedljivo, naravno!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Novi Tom Ford parfem Tiktok/jadealycebod


Izvor: Wanted V.P.