Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom telu koji koži daje strukturu. Telo ga prirodno proizvodi ali tokom godina njegov nivo opada.

Kolagen podstiče i održava mladalački izgled, dajući koži elastičnost, hidriranost i sjaj. Uz to, njegovo pristustvo čini kosu i nokte snažnijim i sjajnijim.

Benefiti kolagena

Gubitak ovog proteina nije nimalo beznačajna stvar s obzirom na to da je od esencijalnog značaja za obnavljanje tkiva, elastičnosti kože i održavanja tetiva i ligamenata zdravim.

Ukoliko ste od onih koji veruju da je to samo još jedan beauty korak koji nije neophodan koži, varate se. Mnoge studije potvrđuju benefite kolagena, te njegov trenutni hype nije samo deo komercijalne priče.

Uticaj kolagena na kožu

Osim kroz ishranu dosta se koristi u kozmetici. Osnovna razlika je u načinu unošenja tj. unosi se preko kože a ne direktno. Ovaj korisni protein vraća svojstvo elastičnosti koži te se samim tim pojava bora smanjuje. Osim toga koža je zdravija i sjajnija, vraća joj se prirodni izgled.

Tipovi kolagena

Dobra stvar kod kolagena je što se on može nadoknaditi. Ako do sada niste unosili dovoljno kolagena u telo, znajte da nije sve izgubljeno. To može biti već od kasnih dvadesetih ili početkom tridesetih godina, pa čak i četrdesetih.

Možete koristiti: tečni kolagen, kolagen u prahu i kolagen u kapsulama, a uz sve to u ishrani treba povećati i namirnice bogate kolagenom.

1. Collagen Hyaluronic Acid Complex

Collagen Hyaluronic Acid Complex
solgar 

Zašto ga volimo: Formulisane sa patentiranim sastojkom zvanim BioCell Collagen II, ove kapsule kolagena klinički dokazano povećavaju nivo kolagena i smanjuju pojavu finih linija i bora. Savršeni su za one koji žele da produže sjaj i otpornost svoje kože. Oni takođe sadrže hijaluronsku kiselinu za hidrataciju i debljinu, plus vitamin C koji pomaže u zaštiti od efekata slobodnih radikala starenja. Ovi suplementi kolagena su bez glutena i mlečnih proizvoda.

2. Kolagen Shot

Kolagen Shot
COLLAGEN SHOT 

Kolagen Shot sadrži hidrolizovani riblji kolagen tipa 1, dakle kolagen koji je dobijen iz 100% prirodnih izvora.

Prema rezultatima kliničkih studija naše telo mnogo bolje apsorbuje kolagen dobijen iz ribljeg izvora od kolagena iz drugih životinjskih izvora, kao na primer, iz svinjetine. Kolagen dobijen iz ribe, garantovano čist i bez toksina, kao što su teški metali i ostale štetne supstance.

3. Peach Perfect Collagen booster

Peach Perfect Collagen booster
PEACH PERFECT 

Peach Perfect kolagen prah za zglobove, kosu, kozu i nokte je obogaćen pažljivo odabranim vitaminima i mineralima u dozama koje su najbolje za iskoristivost njihovog punog potencijala u našem telu. Pored toga, ovaj kolagen je obogaćen hijaluronskom kiselinom koja deluje sa kolagenom pružajući okruženje bogato vlagom gde se kolagen može protezati bez lomljenja, dajući koži elastičnost.

Bonus video:

KOLAGEN FLASTERI PEGLAJU BORE BOLJE OD BOTOKSA: Za nekoliko sati do potpuno glatkog lica TikTok/thewrinklesschminkles/tonyyounmd