Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SMANJUJE BORE I ZATEŽE LICE BEZ ODLASKA POD NOŽ: Sve o BOTOKSU OBRVA - tretmanu koji je sve traženiji u salonima

Tretman podizanja obrva botoskom je potpuni hit u oblasti liftinga lica.

 Šta je botoks obrva koji zateže lice i smanjuje bore? Izvor: Shutterstock

Kad god čujemo za podizanje obrva, naša prva asocijacija je obično invazivna estetska procedura koja zahteva vreme za oporavak, a usput, i nije baš jeftina. U potrazi za trajnim rešenjem, hirurško podizanje obrva zaista može biti odgovor, ali mnoge plaši činjenica da rezultat ostaje zauvek prisutan, pa u svetu trendova koji se stalno menjaju, traže neka prilagodljivija rešenja, a od jedna od opcija je podizanje obrva botoksom.

Uz minimalnu naknadnu negu i rezultate koji traju samo određeno vreme, botoks lifting obrva je tretman koji je mnogima privlačan, a evo šta je važno da znaju svi oni koji o njemu razmišljaju.

Šta je zapravo podizanje obrva botoksom?

Najjednostavnije rečeno, korišćenje ove metode omogućava botoksu da opusti specifične mišiće lica koji normalno povlače obrve nadole, omogućavajući mišićima koji ih podižu da preuzmu kontrolu. Frontalis ili mišić čela je verovatno najvažniji mišić u tom smislu jer je odgovoran za podizanje obrva. Veoma selektivnim ciljanjem na ove mišiće injekcijama neuromodulatora ili onim što zovemo podizanjem obrva botoksom, oblik i položaj obrva se mogu promeniti, što rezultira podizanjem obrva između jednog do tri milimetra.

Pogledajte

00:48
Šta je podizanje obrva botoksom?
Izvor: Tiktok/jessicaplunkett_fnp
Izvor: Tiktok/jessicaplunkett_fnp

Iako je podizanje obrva botoksom uobičajen naziv, nije nužno da u pitanju bude neurotoksin, a svi koji se primenjuju imaju isti aktivni sastojak – botulinum toksin tipa A. Za svaki od njih postoje različite karakteristike i konfiguracije proteina koji mogu uticati na difuziju i efikasnost injekcija, a koji će vam najbolje odgovarati, procenjuje se u razgovoru sa stručnjakom.

Prednosti podizanja obrva botoksom

Podizanje obrva botoksom je savršeno za sve koji traže nehiruršku, minimalno invazivnu alternativu za podizanje obrva, jer je relativno bezbolan i kratkotrajan, tako da su njegovi efekti vidljivi 3-4 meseca.

Svako od nas ima drugačiji luk i anatomiju ne samo obrva, već i gornjeg kapka i očiju, a podizanje obrva botoksom je odlično rešenje za sve one koji imaju višak kože iznad kapka. Uzrok tome je najčešće starenje i genetika, a primenom ove metode postiže se otvoreniji, budniji i osveženiji pogled.

 Podzanje obrva botoksom Izvor: Instagram

Uz sve to, podizanje obrva botoksom je najjednostavniji i najbezbolniji način da se postigne novi ili drugačiji izgled, što je često želja koja se menja sa prolaznim trendovima, a uopšteno govoreći, najveće prednosti su zategnutiji i budniji izgled.

Kako izgleda sama procedura podizanja obrva?

Za razliku od hirurškog podizanja obrva, botoks lifting ne zahteva mnogo pripreme. Generalno se preporučuje izbegavanje lekova i suplemenata koji razređuju krv (ibuprofen, vitamin E i riblje ulje) dve nedelje pre tretmana, a preporučuje se izbegavanje alkohola tri dana pre tretmana kako bi se smanjio rizik od modrica. Pored toga, neke studije su pokazale da uzimanje cinka pet dana pre i pet dana posle tretmana može poboljšati dejstvo botoksa.

Botoks se ubrizgava sitnim ubodima tankih iglica sa osećajem malih, brzih uboda koji obično nisu preterano bolni, ali, naravno, osećaj zavisi od praga tolerancije na bol osobe.

Povezane vesti

Nakon injekcije, na mestima uboda se pojavljuju male crvene tačkice koje obično nestanu za 15 do 20 minuta nakon tretmana. Kad god igla probode kožu, uvek postoji rizik od modrica, ali ako se modrice ipak pojave, obično su minimalne i mogu se lako prekriti šminkom sledećeg dana.

Pogledajte

00:23
Rezultati podizanja obrva botoksom
Izvor: Tiktok/drkatiebeleznay
Izvor: Tiktok/drkatiebeleznay

Iako saveti nakon tretmana mogu da variraju u zavisnosti od stručnjaka, oni obično uključuju ograničenja aktivnosti tako da se savetuje da izbegavate vežbanje 24 sata, kao i bilo kakvu kompresiju kao što je ležanje licem prema dole tokom masaže ili bilo kakav tretman lica. Prvi rezultati su vidljivi nakon pet do sedam dana, a maksimalan efekat je vidljiv nakon dve nedelje.

Ima li loših strana?

Iako se botoks generalno smatra bezbednim, uvek je važno da se konsultujete sa svojim lekarom pre bilo kakvog tretmana.

Što se tiče potencijalnih estetskih nedostataka, stručnjaci napominju da kod botoksa uvek postoji rizik od asimetričnih rezultata, a ponekad i ptoze, poznate i kao spuštanje gornjeg kapka.

 Botoks obrva je sve popularniji tretman u salonima. Izvor: Instagram

Izvor: Miss.7.hr

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije