Daxxify, estetska injekcija koja se reklamira kao glavni konkurent botoksu, odobrena je od strane američke Uprave za hranu i lekove (FDA) 8. septembra prošle godine. Ono što Daxxify čini toliko važnim je obećanje rezultata koji traju duplo duže od botoksa kada se tretiraju bore na licu. U stvari, tvrdi da ima dugotrajnije rezultate od bilo čega sličnog na tržištu.

Pored toga, to je prvi i jedini neuromodulator sa peptidnom formulacijom (zvanični naziv za injekcije za ublažavanje bora).

Novi tretman koji je zamena za botoks.
Shutterstock 

Iako Daxxify još uvek nije dostupan u klinikama dermatologa ili estetičara, to bi mogla biti sledeća velika stvar u tretmanima lepote. Iz tog razloga dr Vasim Taktouk iz klinike "Taktouk" u Londonu želi da ga uvede u svoju ponudu.

„Naši pacijenti dolaze u proseku tri do četiri puta godišnje na tretman botoksa“, kaže on.

„Budući da Daxxify ima dugotrajnije rezultate, potrebna su im samo dva tretmana godišnje. Ovo bolje finansijski funkcioniše za pacijenta, tako se oslobađa više termina i skraćuje lista čekanja. Dakle, svi imaju koristi od toga."

Šta je Daxxify?

Prema 'Revance Therapeutics', kompanija koja stoji iza leka, Daxxify (DaxibotulinumtoxinA-lanm) je estetska injekcija za privremeno poboljšanje umerenih do jakih bora lica (takođe poznatih kao glabelarne bore) kod odraslih. To je prvi i jedini neuromodulator na tržištu koji pokreće peptidna tehnologija, koja doprema botulinum toksin u nervne ćelije.

Botoks ima inovativnu zamenu.
Shutterstock 

„Daxxify tada funkcioniše tako što blokira nervni signal koji govori mišiću da se kontrahuje“, kaže dr Taktok za Glamour.

„To rezultira slabljenjem mišića odgovornog za bore, koji se zatim izglađuje i tako se sprečava nastanak novih bora."

Takođe ne sadrži ljudski serumski albumin (protein koji se nalazi u ljudskoj krvi) niti bilo koju komponentu životinjskog porekla.

Po čemu se Daxxify razlikuje od botoksa?

Glavna primedba entuzijasta injekcija jeste da rezultati neuromodulatora poput botoksa obično traju samo nekoliko meseci, što ih baš i ne čini pogodnim gledano sa finansijske strane.

„Daxxify će promeniti pravila budući da su trenutni neuromodulatori na tržištu učinkoviti oko tri meseca“, kaže dr Taktok.

Dugotrajnija zamena za botoks.
Shutterstock 

Iako Daxxify daje slične rezultate kao i botoks kada se ubrizgava između obrva, glavna razlika je u tome što rezultati nakon tretmana Daxxify mogu trajati između šest i devet meseci.

Koji delovi lica se mogu tretirati Daxxifyom?

Trenutno, Daxxify je samo odobren od FDA za tretiranje glabelalnih bora na čelu (kratke vertikalne linije koje se nalaze između obrva i prolaze niz centar čela).

Ima li neželjenih efekata?

Prema dr Taktuku, Daxxify je generalno bezbedan i dobro se podnosi.

Dugotrajna zamena za botoks.
Unsplash/Joeyy Lee Estetske intervencije

„Testovi nisu pokazali značajne razlike u neželjenim efektima u poređenju sa drugim toksinima koji su trenutno dostupni na tržištu“,objašnjava on. Drugim rečima, neželjeni efekti uključuju modrice, glavobolje i opuštene kapke. Kao i kod svakog estetskog tretmana, potražite sertifikovanog specijaliste koji će vam dati injekciju kako biste smanjili rizik od nuspojava.

Koliko košta Daxxify?

Još uvek nema informacija o ceni i verovatno će konačan trošak odrediti pojedinačni praktičari. Međutim, generalno se očekuje da će Daxxify biti skuplji od botoksa s obzirom na dugotrajnije rezultate.

Bonus video:

PROIZVOD U KOJI SE KUNU SVE BJUTI ZALJUBLJENICE: Ružino ulje sa vitaminom C instant podmlađuje kožu i daje blistav ten TikTok/amandahijazin /rogerwh0/allisonknipe