Laminacija trepavica definitivno je jedna od najpopularnijh beauty procedura, koja lagano ali sigurno potiskuje i samu nadogradnju. No, poslednjih meseci na tržištu se pojavio nov tretman, koji je već jedan od najpopularnijih u brojnim salonima širom Evrope, ali i u Srbiji, pogotovo u Beogradu. U pitanju su takozvani fileri za trepavice koji na prirodan način vraćaju volumen, daju sjaj i čine da izgledate kao da ste radili nadogradnju. 

Fileri za trepavice na prirodan način vraćaju gustinu.
Shutterstock 

Ovaj tretman kreirala je prva italijanska kompanija In Lei, a iako se na tržištu pojavilo još konkurenata, čini se da je njihova formula dala, za sada, najbolje rezultate. Inače, fileri za trepavice najčešće se kombinuju sa laminacijom, jer je tako njihov efekat najvidljiviji. 

Šta su fileri za trepavice?

Reč je o tretmanu koji, zahvaljujući svojoj originalnoj formuli, prodire u same dlačice, vezujući se za keratinska vlakna, što rezultira gušćim trepavicama do 24% tokom tri tretmana!

Tretman je potpuno bezbedan, a dlaka se hrani iznutra, čime postaju uslovno rečeno, deblje, ali i svilenkastije. 

Savet je da trepavice, kao kada radite ekstenzije, ne kvasite 24 sata nakon tretmana, a efekti traju od četiri do šest nedelja, iako to zavisi od vaših trepavica i ciklusa rasta. 

Ako imate masnu kožu ili koristite puno ulja na licu, to može brže razbiti keratinske tretmane.

Lash Filler je tretman koji ne samo da će podići vaše trepavice i uviti ih, već će poboljšati stanje i zdravlje vaših prirodnih trepavica. Štaviše, to je prvi tretman u svetu koji je svojim kliničkim ispitivanjem dokazao da povećava debljinu prirodnih trepavica. Takođe, ne samo da je efikasan tretman, već je i veoma nežan za trepavice, što ga čini apsolutno savršenim za svakoga. 

Fileri za trepavice su idealni kada pravite pauzu od nadogradnje, alergični ste na lepak za trepavice, ili su vam slabe, retke ili oštećene, ali i kada su kratke, a želite da dobijete volumen i dužinu na prirodan način. 

I naposletku, cena ovog tretmana varira, te se tako po Beogradu kreće od 1.600 do 4.000 dinara.