Ovih dana jedino čemu težimo je neograničeno uživanje; što u hrani, a što u svim onim malim ritualima za koje nismo imali vremena. Praznici su uglavnom period kada nam sve kočnice popuste, a to se najbolje može primetiti na koži lica koja ovih dana obiluje nepravilnostima u vidu bubuljica i mitesera. U nastavku saznajte kako da umirite kožu lica i dubinski je očistite!

Sigurni smo da na svojoj kozmetičkoj polici možete pronaći bar jednu masku za lice, sli zbog nedostatak vremena, ovaj sjajni kozmetički proizvod često zanemarujete. U ovom prazničnom periodu to svakako možete ispraviti i s vremena na vreme priuštiti sebi opuštajući wellness trenutak, koji će koži lica posebno voleti. Takođe, danas se na tržištu može naći pregršt odličnih maski za lice, a one na bazi gline su najbolji izbor za upalne procese na koži.

Pre nekoliko godina bili smo svedoci prave male revolucije u svetu lepote, pa su tako maske od gline pretrpele transformaciju i više nisu rezervisane isključivo za masnu i kombinovanu kožu, već ih voli i suva. Njihove formule su često optimizovane i obogaćene hidratantnim, umirujućim sastojcima koji usporavaju lučenje sebuma bez izazivanja novih problema sa kožom. U nastavku smo odabrali nekoliko nežnih, ali veoma efikasnih maski za lice koje će savršeno očistiti pore kože i sprečiti dalje upale, pa ih svakako isprobajte ako još niste!

L'Oreal Paris Skincare Pure Clay Face Mask

Loreal maska za lice.
Loreal 

Caudalie Instant Detox Clay Mask

Caudalie maska za lice.
Caudalie 

Kiehl's Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque

Kiehls maska za lice.
screenshoot/kiehls.com 

Estee Lauder Perfectly Clean Multi-action Foam Cleanser/Purifying Mask

Estee Lauder maska za lice.
estee lauder 

Biologique Masque Vivant maska za lice

Biologique maska za lice.
Biologique