Iako je teško pridržavati se visokog režima održavanja i čišćenje lica kod kuće, rešili smo da vam predstavimo detaljan proces koji se smatra podjednako efikasnim kao i tretman u kozmetičkom salonu.

Pratite korake koje smo vam opisali u nastavku, a za tretman možete koristiti svoje omiljene kozmetičke proizvode u skladu s tipom vaše kože.

ČIŠĆENJE

Da bi vaša koža apsorbovala optimalnu količinu proizvoda koje ćete koristiti, za početak je potrebno da temeljno očistite lice. Ukoliko imate šminku skinite je sredstvom na bazi ulja, a potom upotrebite bilo koju penu ili gel za umivanje.

Temeljno čišćenje lica je prva korak u nezi kože.
Freepik/wayhomestudio 

PILING

Piling je jedna od najboljih stvari koju možete da uradite za svoju kožu jer ćete na ovaj način uklonite mrtve ćelije s lica i samim tim pospešiti proizvodnju novih. Ovo je veoma bitan anti-age korak, ako imamo u vidu da se proizvodnja ćelija s godinama usporava. Pored toga, piling pospešuje dejstvo proizvoda koje koristite u narednim koracima.

NAPARITE LICE

Ovaj korak neće svima biti omiljen, ali para će vam otvoriti pore, omekšati kožu i poboljšati cirkulaciju. Zato prokuvajte vodu u šerpi i pripremite peškir koji je dovoljno velik da prekrijete ramena, glavu i odgovarajuću posudu. Usmerite lice ka vodenoj pari (udaljeno od vode oko 25-30 cm) i ramena, glavu i šerpu prekrijete peškirom. Ostanite tako 10-ak minuta, a potom sledi nanošenje maske.

MASKA

Sada kada ste očistili lice, uklonili mrtve ćelije i otvorili pore, na redu je nanošenje maske. Kao i u prethodnim koracima, možete koristiti masku za lice koju već imate, ukoliko odgovara vašem tipu i trenutnim potrebama kože.

TONER

Ovaj korak je važan da biste vratili prirodni pH balans kože, jer smanjenja pH vrednost dovodi do pojave akni, crvenila i drugih upalnih procesa dok povećana uzrokuje isušivanje i dehidrataciju kože.

SERUM

Sledi nanošenje seruma, koji će još dublje u kožu prodreti naredni korak, a to je krema za hidrataciju. Iako mnogi zaobilaze ovaj korak, on je veoma važan je dodatno vlaži kožu i činije blistavijom.

Detaljan tretman nege kože završite serumom i hidratantnom kremom.
Shutterstock 

HIDRATACIJA

Kraj svakog tretmana podrazumeva nanošenje hidratantne kreme u skladu s tipom vaše kože. Sačekajte nekoliko minuta da koža upije serum, a potom kružnim pokretima, lagano masirajući lice i vrat nanesite kremu. Na područje oko očiju obavezno stavite i odgovarajući antirid.