Sigurno ste čuli za tzv "vampirski tretman" kojim su opsednute holivudske zvezde. PRP tretman je jedan od najpopularnijih tretmana, a naziva se još i vampirski tretman, tretman sopstvenom krvlju ili tretman trombocitima.

Ova metoda podmlađivanja lica koja je vrlo brzo postala omiljena među korisnicima. To i ne treba da čudi jer rezultati koje daje su vidljivi za kratko vreme a neželjenih efekata nema jer se koristi prirodan materijal - trombociti iz vaše krvi.

Šta je PRP tretman?

PRP je skraćenica od Platelet Rich Plazma što znači plazma bogata trombocitima. Oni se izdvajaju iz vaše krvi posebnim uređajem i zatim se ubrizgavaju iglicama u kožu. Ovaj tretman dokazano deluje na kvalitet kože ali i folikule kose tako što pospešuje rast, kvalitet dlake i njenu gustinu.

Ovaj tretman je postao omiljen širom sveta zbog vidljivih rezultata koji su pre svega podmlađivanje kože. Između ostalog ovaj tretman dobar je i za kožu sa aknama, izrazito masnu kožu, dehidriranu i suvu kožu, kožu neujednačene teksture i teme glave koja ima problem sa opadanjem kose.

PRP je skraćenica od Platelet Rich Plazma što znači plazma bogata trombocitima.
pritnscreen/instagram 

Sam tretman traje oko pola sata a broj potrebnih tretmana procenjuje lekar. Rezultati su vidljivi nakod 7 do 10 dana. Tada počinju da se aktiviraju matične ćelije u telu i kreće potpuno nova proizvodnja kolagena u koži.

Da li ima nus pojava?

Kod vrlo osetljive kože se može javiti crvenilo koje traje između 24 i 72 sata.

Nije preporučljivo da se PRP radi tokom menstrualnog ciklusa niti ako ste prehlađeni jer je važno da krv bude kvalitetna.

PRP obožava Kim Kiardašijan

Slavna Kim Kardašijan ali i mnoge druge zvezde primenjuju ovaj tretman godinama unazad. Ona ga je među prvima isprobala, a onda su žene širom planete krenule njenim stopama. Sama Kim nekoliko puta je isticala da joj je ovo jedan od omiljenih tretmana te da je uz pomoć njega uspela da izgled mladoliko.

Kim Kardašijan i mnoge druge zvezde primenjuju ovaj tretman godinama unazad
Instagram