Nega kože gotovo je nezamisliva bez seruma sa vitaminom C. Uostalom, sigurni smo da već znate koliko je ovaj moćan sastojak bitan za negu kože - deluje na prevremeno starenje, sprečava nastajanje fleka, pojačava proizvodnju kolegena, utiče na oštećenja, ujednačava i posvetljuje ten... a to je samo delić njegovih benefita.

Međutim, koji serum je najbolje odabrati?I ne samo to, već, kako znati koji serum zaista radi? Istina je da na tržištu postoji više nego bogat izbor proizvoda koji obećavaju neverovatne rezultate, međutim bitno je da znate da je za bilo kakvu promenu potrebno vreme kako bi se koža navikla na proizvodZato za početak izaberite serum sa nižim procentom vitamina, a kasnije ga možete i postepeno povećavati.

serumi sa vitaminom C neguju kožu.
Shutterstock 

Kako se koriste serumi sa vitaminom C?

Serumi se koriste jednom dnevno, a najbolje je ujutru ukoliko nakon toga ne izlazite na jako sunce. Vitamin C je fotosenzitivan sastojak koji privlači zrake sunca i zato je neophodno da uz njih koristite i proizvode koji imaju visok zaštitini faktor. 

Sada, kada je i to jasno, ostaje da izaberete neki od seruma koji su se kod većine korisnika pokazali fantastično.

1. Drunk Elephant – C-Firma Vitamin C Day Serum

Drunk Elephant – C-Firma Vitamin C Day Serum osnažuje kožu
Sephora.com 

Više puta je nagrađen jer koži daje glow efekat i ne samo to - dobar je za sve tipove kože, a deluje na fine linije i bore i poboljšava teksturu.

2. Ole Henriksen – Truth Serum

Ole Henriksen – Truth Serum je najprodavaniji serum
amazon 

Ole Henriksen godinama je među najprodavanijim i to nije bez razloga. Ne samo da posvetljava koću, već je i hidrira tokom celog dana, a da pritom ne ostavlja masni trag.

3. The Body Shop – Vitamin C Skin Booster Instant Smoother

The Body Shop – Vitamin C Skin Booster Instant Smoother čini da koža izgleda sjajno.
Sephora.com 

Lagani serum ima svilenkastu teksturu i čini da vaša koža bude sveža i meka.

4. La Roche-Posay – Pure Vitamin C Serum 

La Roche-Posay – Pure Vitamin C Serum je fantastičan serum.
dm 

Ovaj serum odlikuje izuzetno visok sadržaj vitamina C pa je pogodniji iskusnijim korisnicima, ali ga je njegova delotvornost dovela do dobrog glasa.

5. SkinCeuticals – C E Ferulic Serum

Ferulic serum neguje kožu
cosmostore.org 

Ovo je definitivno jedan od najhvaljenijih proizvoda na bazi vitamina C koji je obogaćen i ferulnom kiselinom i alfa-tokoferolom. Formula sprečava dejstvo slobodnih radikala, stimuliše sintezu kolagena i ublažava bore i hiperpigmentacijske fleke. Serum je namenjen osobama sa suvom i normalnom kožom.

6. Kiehl’s – Powerful-Strenght Line Reducing Concentrate

Kiehl’s – Powerful-Strenght Line Reducing Concentrate ima jedinstvenu formulu.
Sephora.com 

Ovaj serum veoma brzo se izdvojio kao omiljen i zbog toga što sadrži hijaluronsku kiselinu, zbog čega daje koži glow efekat i smanjuje vidljivost proširenih pora.

7. Dior – Capture Youth Glow Booster

Dior – Capture Youth Glow Booster daje koži vlažnost i čini je nežnom
Sephora.com 

Baš kao što mu i samo ime kaže, ovaj serum daje licu sjaj i svežinu, a ekstrakt irisa pojačava prirodnu antioksidativnu moć kože.

8. Lancôme – 15% Vitamin C Correcting Concentrate

Lancôme – 15% Vitamin C Correcting Concentrate je fanatstičan serum sa vitaminom C.
jasmin 

Još jedan proizvod kojeg odlikuje visoki procenat vitamina C - čak 15%, što znači da će vaša koža veoma brzo dobiri zdrav sjaj i blistavost.

9. Clinique – Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10% 

Clinique – Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10% je serum buster.
Sephora.com 

Za razliku od preparata sa ove liste, ovo nije serum već booster, i koristi se tako što se jednom dnevno 2 kapi pomešaju sa kremom koju koristite. Preparat podmlađuje kožu, ujednačava njenu teksturu i deluje na tamne mrlje.

10. Vichy – Liftactiv Specialist Peptide-C ampule

Vichy – Liftactiv Specialist Peptide-C ampule neguju kožu.
dm 

I naposletku, inovativni preparat, koji dolazi u monodozama, sadrži 10% čistog vitamina C, bio-peptide, Vichy vulkansku vodu i hijaluronsku kiselinu prirodnog porekla, a deluju na fine linije i bore i vraća koži čvrstinu i blistavost.

PROVERITE DA LI VAS OMILJENI SERUM SA VITAMINOM C ZAISTA RADI: Jedna stvar otkriva da li je stvarno delotvoran TikTok/pamelapedrozaa