Bili ste na odmoru, uživali ste, sunčali se... vratili se sa fantastičnim bronzanim tenom, ali već nakon nekoliko dana, boja je počela da bledi.

Svi mi želimo da tamniju nijansu kože zadržimo što duže, jer delujemo odmornije, vitkije... ali šta uraditi da ne postanemo ponovo "beli" već nakon nekoliko nedelja?

Već smo vam pisali o postupcima kojima ćete održati preplanuli ten, ali sad donosimo još jedan način. U pitanju je domaća maska nakon koje će vaša bronzana boja trajati nedeljama. 

Preplanuli ten možete duže zadržati prirodnim maskama.
Shutterstock 

Recept je veoma jednostavan za primenu, a masku je potrebno naneti 1 do 2 puta nedeljno, a sve što vam je potrebno, verovatno već i imate.

Potrebno: 

Malo maslinovog ulja, jaje, jogurt, ulje šargarepe.

Priprema:

Umutite žumance s dve kašičice jogurta. Dodajte kašičicu maslinovog ulja i 5 kapi ulja šargarepe. Sve pomešajte i ostavite smesu u frižideru pola sata.

Ova maska se nanosi na lice, vrat i dekolte, ostavi da deluje dobrih pola sata i ispere hladnom vodom, po mogućnosti da se pore što više suze.

Mala tajna: ako želite kvalitetan after-sun nakon sunčanja, iskoristite trik Dženifer Lopez - koristite maslinovo ulje.

Ten se može održati i na prirodne načine.
josh-duke-No1TxIvS5Lw-unsplash.jpg 

Jednostavno ga nanesite četkicom ili prstom na lice i pravite kružne pokrete kako bi se ulje bolje upilo. Ostavite da deluje što je duže moguće, isperite, pa hidrirajte omiljenom noćnom kremom… Naglašena preplanulost je zagarantovana!