Kolikogod da nemate problem s godinama i boricama, morate priznati da je lep osećaj kada vam neko udeli kompliment da izgledate mlađe i svežije. Zategnuta koža i podignutije jagodice, kao i manje bore "smejalice" uglavnom su ono čemu teže mnoge dame zbog čega neretko potraže pomoć plastičara.

Međutim, dobro je znati da lifting efekat možete dobiti i uz pomoć šminke i to proizvodom koji, verovatno, već i koristite svakodnevno. U pitanju je korektor, a "caka" je u njegovom pravilnom postavljanju.

Nije svejedno da li preko podočnjaka crtate takozvane "trouglove" ili ste prešli na neku od modernijih metoda, kao i kakvu nijansu koristite.

Lifting efekat možete postići šminkom.
Instagram 

Mnogi greše sa odabranom nijansom, te biraju presvetle, ali u ovom slučaju svetli korektor boje breskve može vam biti najbolji prijatelj.

Naime, kako je pokazala i jedna šminkerka, ključ je u tri poteza - u samom uglu oka, preko jagodice, ali od kraja kapka i od nozdrva ka gore. Pogledajte tutorijal:

U 3 POTEZA DO LICA KOJE IZGLEDA MLAĐE BAR 5 GODINA: Za brz trik treba vam samo jedan proizvod Instagram/ccavanaugh33

Dakle, ključ je da blendate uvek nagore, kako bi se podigao središnji deo lica koji s godinama inače i prvi gubi na volumenu zbog smanjenog nivoa kolagena. Na ovaj način, dobićete efekat fejsliftinga, a ukoliko su vam potrebni još dramatičniji rezultati, samo ubacite dve vrste rumenila.

Za fejslifting efekat potreban vam je samo korektor.
Instagram 

Korektor treba da bude u uglu oka i ispod u tankom sloju. Rumenilo se stavlja na slepoočnice, a bronzer zapravo treba da "uokviri" jagodice i slepoočnicu. Takođe, preporuka je i da prva linija rumenila bude nešto svetlije nijanse nego druga za dodatno "podignut" izgled.

Blend je ključan, pa dobro utapkajte jake ivice nakvašenim sunđerčićem i to je to. Ostaje vam samo da setujete ceo look puderom u prahu ili kamenu, a detaljan tutorijal pogledajte u videu u nastavku.

FACELIFTING ŠMINKOM? Moguće je ako primenite ovaj TRIK sa duplim rumenilom i bronzerom TikTok/serenalakkiss