KOŽA VAM JE SUVA TOKOM GREJNE SEZONE? Ovaj proizvod je blagodat za blistav ten svakog jutra

Beauty sleep ne podrazumeva više samo kvalitetan san već i korišćenje proizvoda koji neguju lice dok spavamo, a jedne od njih su i noćne maske koje su spas za za suvu i dehidriranu kožu.

Verovali ili ne ali smrznuti krastavac učiniće čuda za vašu kožu
Shutterstock 

Tokom noći, telo odmara, obnavlja energiju i omogućava ćelijama kože da se obnove. Da bismo se ujutru probudili blistavog tena i svežeg izgleda pomoći će nam - noćne maske!

Noćna maska za lice je tehnološki najnaprednija među maskama, takoreći prava poslastica za kožu lica. Smatra se eliksirom koji će preko noći u vaše lice uneti više života, boje i svetlosti.

Noćne maske su u suštini mnogo moćnije verzije krema i prepune sastojaka koji su dobri za važu kožu. Pored toga, mnoge od njih targetuju specifične probleme, a nedostatak vlage je najčešći od njih pogotovo u zimskom periodu.

Noćne maske za lice su preparati koje definitivno ne treba preskakati pre spavanja, iz prostog razloga jer neutrališu svakodnevni stres, a ujedno i nadoknađuju sve neophodne materije izgubljene tokom dana. Što pre ih uvrstite u svoju večernju rutinu i videćete da rezultati sigurno neće izostati.

nega lica
Freepik/senivpetro 

Šta noćne maske za lice razlikuje od dnevnih?

Možda vam se na prvi pogled čini da su noćna i dnevna maska ista vrsta preparata za negu lica. Međutim one se zapravo razlikuju kao noć i dan ili jin i jang.

Dnevna maska ima namenu kao dodatni vid nege lica tokom radne nedelje, kao instant rešenje za osvežavanje koža lica. Koristi se tako što se drži oko 20 minuta, nakon čega se skida sa lica.

Noćna maska se koristi slično, s tim što je ne skidate sa lica pred spavanje, već je ostavljate da deluje preko noći tokom svih 8 sati spavanja kako bi koristila vaš prirodan ciklus oporavka.

negovanje lica
Freepik 

Sastojci dobre noćne maske za lice

Sastojci koje bi jedna noćna maska trebalo da sadrži u svom sastavu, moraju da ispunjavaju uslov da imaju potpuno blagotvorno dejstvo na kožu. Osnovna materija su glicerol i voda, koje prave masu, a svi ostali sastojci ih samo upotpunjuju.

One supstance koje imaju najbolji efekat na kožu, a takođe su i klinički ispitane su Aloe vera, Shea puter, različita hladno ceđena ulja prirodnog porekla, kao i kamilica. Kada kupujete noćnu masku za lice uvek bacite pogled na njen sastav, da se ne bi desilo da sadrži parfeme, sulfate i paraben.

Noćne maske za lice sadrže antioksidanse i minerale koji podstiču stvaranje kolagena i elastina, neophodnih za dužu istrajnost kože.

Noćna maska za lice je blagodat koji vašu kožu očisti, hidrira, bogato nahrani i regeneriše.

negovano lice devojke
Shutterstock 

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši