POBEDITE BORE NA VRATU I DEKOLTEU: 3 trika koja garantuju mlađu, lepšu i zategnutiju kožu

Većina žena uglavnom ne posvećuje pažnju koži na vratu, a njega nega je itekako važna i delikatna.

Kako usporiti starenje kože vrata?
Shutterstock 

Samo negovana koža je lepa koža, a kako se radi i o našem najvećem organu, raznim delovima ćemo pristupiti drugačije.

Mnoge od nas sigurno će pažljivo izabrati preparate za negu kože lica, a onda opet razmišljati o odabiru losiona za negu ostatka tela ili preparata za negu stopala, ruku… A šta je s kožom vrata?

Izložen pogledima i delovanju sunca vrat je takođe jedan od najboljih pokazatelja kako se brinemo o svojoj koži. Bez obzira koliko smo uložili u negu lica, ponekad je upravo vrat onaj koji može da "oda" pravo stanje stvari i zdravlja kože.

Stručnjaci su zato preporučili koraka uz pomoć kojih će tvoj vrat izgledati mlađe i više negovano.

nega koze vrata
Freepik 

1. Nanesi kremu sa zaštitnim faktorom

Verovatno si do sada usvojila gradivo - kada se radi o koži krema sa zaštitnim faktorom trebala bi da bude na vrhu lestvice tvoje dnevne rutine.

Ne zaboravi da je tvoj vrat pod uticajem UV zračenja, zagađenog vazduha, ali i gravitacije stoga dermatolozi savetuju da na njega (sve do dubokog dekoltea) primeniš ono što stavljaš na lice. Anti-aging serum i obavezno kremu sa zaštitnim faktorom (najmanje 30).

2. Osiguraj vlagu

Kada je u pitanu hidratacija, ispostavlja se da je koža vrata vrlo zahtevna. Na vratu se nalazi manje žlezda lojnica pa koža vrata lako može da postane suva. Kreme koje koristiš za lice možda neće biti dovoljne.

Budi sigurna da koristiš kremu za duboku hidrataciju, a još bolje ako takvi proizvodi u sebi sadrže nešto od navedenog: antioksidanse, retinol, hijaluronsku kiselinu ili vitamin C.

nega koze vrata
Shutterstock 

3. Posegni za makeupom

Vratu i dekolteu posveti posebnu pažnju kada nanosiš makeup posebno kako bi sprečila neujednačene tonove kože ako koristiš puder ili druge podloge.

Stručnjaci savetuju da 50% količine koju nanosiš na lice preneseš i na područje vrata i dekoltea. Za završni efekat na svoj vrat uz pomoć četkice možeš da naneseš bronzer bez sjajnog efekta.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši