Osim u genima, tajna izgleda slavne manekenka Sindi Kraford leži u pravilnoj nezi i ishrani, kao i kontinuiranom čišćenju i hidrataciji lica. Kao i sve žene i ona ima mali 'kućni' trik, a njen se krije u primeni sastojaka koje možemo pronaći u svačijoj kuhinji.

Sindi Kraford je i februaru proslavila 55. rođendan, ali i dalje zapanjuje svojim izgledom. Sudeći prema njenim poslednjim fotografijama, gotovo je neverovatno da je ovaj bivši supermodel već dobro zakoračio u šestu deceniju života. Mnogi se pitaju u čemu je njena tajna i šta je to čini tako mladolikom.

Jedan od razloga što još uvek izgleda tako dobro krije se u tome što je svoju bjuti rutinu prilagodila svojim godinama. Danas nosi manje šminke nego ikada i svoju je pažnju usmerila na negu kože. Ljubav prema dekorativnoj, zamenila je ljubavlju prema preparativnoj kozmetici.

"Rekla bih da je to najveća evolucija za mene. To je sve nekako došlo intuitivno s godinama", otkrila je u intervjuu za Vogue nedavno i dodala kako ključ svog izgleda vidi u održavanju unutrašnjeg mira.

"Mislim je najvažnije ako se brinete o svom telu i umu, vašim odnosima i imate prijateljice s kojima se možete smejati i podeliti sve s njima", dodala je manekenka.

sindi kraford
Youtube 

Pravilna nega je najbolja briga

Briga za kožu, prema rečima Sindi Kraford, znači obavezno čišćenje ujutru i uveče, toniranje i nanošenje kvalitetne kreme, a dnevna hidratantna krema takođe bi trebala uključivati ​​i visoku SPF zaštitu. Manekenkanapominje kako u tu rutinu možete dodati i serum, ako imate specifične probleme s kožom, kao što su hoperpigmentacije ili vidljive pore.

Kada je koža u dobrom stanju možete preskočiti tešku šminku i pustiti je da zablista u punom sjaju. Ona preferira prirodan izgled u kojem oči lagano naglašava s malo maskare, a obrve tamnom olovkom. Povremeno nosi i ruž, a preferira svetlije nijanse.

Takođe, Sindi svoj dobar izgled duguje i pravilnoj ishrani i vežbanju tri puta nedeljno. Sindi je smatra da je važno da žene nauče kako pokazati svoje 'osnovno lice', a postizanje prirodnog izgleda je inspirisalo i ime njene linije šminke - Cindy Crawford's Basic Face - sa Sonjom Kašuk.

Instagram, Youtube Sindi Kraford izgleda sjajno u 55. godini

Bjuti tajna - mleko i mineralna voda

Sindi ima i jedan neobičan ritual pomoću kojeg održava mladolikost lica, a preuzela ga je ni manje ni više nego od Kleopatre. Legenda kaže da je egipatska kraljica, koju su svojevremeno nazivali najepšom ženom sveta, zapanjujući izgled kože dugovala kupkama na bazi mleka. Sindi ne preferira kupke, već svoje lice povremeno prska mešavinom mleka i mineralne vode.

Ona smatra kako mlečna kiselina iz mleka pomaže u ljuštenju mrtve i suve kože i trenutno hehidrira i posvetljuje kožu. Pripremljeni piling je vrlo nežan te kožu čini svežom. O dobrobiti ovog pomalo neobičnog rituala lepote i lekovitosti mleka svedoče brojni članci nastali na tu temu u renomiranim medicinskim časopisima. Moramo priznati da Sindi uistinu izgleda sjajno pa bi ovaj trik valjalo isprobati.

sindi kraford tokom 90-ih godina
PHOTOlink / Everett / Profimedia