KAKO EFIKASNO SMANJITI VIDLJIVOST STRIJA? Letnji saveznici koje se ISPLATI imati na kozmetičkoj polici

Koliko god ih možda ne volimo videti na svom telu, strije su itekako normalna pojava i ima ih gotovo svaka žena, ali gotovo vrlo često je prisutna želja da smanjimo njihovu vidljivost.

Shuterstock 

Strije su zapravo posledica pucanja kože, najčešće se javljaju tokom trudnoće i u pubertetu, a mogu se pojaviti i kao posledica gojenja ili pak naglog mršavljenja.

Ako ste kliknuli na ovaj članak s očekivanjem da ćete pronaći neko magično rešenje za njihovo uklanjanje, verovatno ćete ostati razočarani jer se strija vrlo teško možemo u potpunosti rešiti, ali ono što možemo jeste umanjiti njihovu vidljivost!

Iako danas na tržištu možemo pronaći pregršt proizvoda za negu kože koji su po svojim sastojcima zaista revolucionarni, još uvek ne možemo reći da postoji magičan proizvod koji će u tren oka obrisati ovaj estetski trag na koži.

Pre nego što se upustite u borbu protiv strija, važno je da znate da to nije jednostavan proces i da je potrebno vreme da se koža obnovi, ali pravilnom negom rezultati će zasigurno biti vidljivi. Proizvodi koji vam mogu olakšati ovu borbu fokusirani su na učvršćivanje tela, što znači da u sebi sadrže aktivne sastojke koji koriguju postojeće strije i sprečavaju pojavu novih.

kako smanjiti vidljivost strija
Shutterstock 

Najčešći proizvodi za učvršćivanje tela su kreme, losioni i mleka za telo, ali i ulja koja intenzivno hidriraju kožu, kao i dubinski hrane podstičući tako njeno obnavljanje i zadržavanje elastičnosti. Ako strpljenje nije vaša jača strana, od koristi mogu biti i proizvodi za samopotamnjivanje koji mogu barem na kratko prekriti njihovu vidljivost.

U galeriji u nastavku smo izdvojili nekoliko favorita koji su pravi letnji saveznici protiv strija!

screenshoot/lilly.rs Rešenje za strije

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši