ŽELITE KOSU PUNU VOLUMENA? Onda je vreme da isprobate tehniku šišanja koja ne dira dužinu, ali čini je gušćom

Frizer otkriva kako da se ošišatate ukoliko želite da vaša kosa deluje voluminoznije.

Instagram

Slojevi u kosi dvosekli su mač - mogu izgledati fantastično ili pokvariti frizuru, a čak se i najveći profesionalci ponekad muče kako bi postigli savršenu ravnotežu. Međutim, ove sezone ističe se jedan trend za koji frizeri kažu da donosi teksturu i sjaj, bez rizika da frizura izgleda kao loša izvedba fudbalerke.

Reč je o tzv. "unutrašnjim" slojevima koji u kosi stvaraju dinamiku, bez da se pritom menja dužina kose. Poznati frizer Sel Salkedo za "Glamour" pojašnjava da dužina ostaje, a menja se dinamika kose. Unutrašnji slojevi praktični su jer kosi daju volumen i oblikuju je iznutra prema napolju. To znači da uklanjaju prekomernu težinu u kosi, čineći je manje teškom, ali u isto vreme veoma voluminoznom.

Instagram 

Tradicionalni slojevi u kosi stvaraju volumen, pogotovo na vrhu glave, a unutrašnji su slojevi posebni po tome što smanjuju težinu duge kose i dodaju joj teksturu, no na kosi ne stvaraju nikakvu "masu" pa je rezultat kosa uravnoteženog volumena.

Prednost unutrašnjih slojeva je što kosi pružaju živost i volumen, a da pritom ne diraju dužinu pa je idealna za one koji žele poboljšati izgled kose, ali bez drastičnih promena. Još jedna prednost je i ta što se unutrašnji slojevi lako održavaju pa kosu možete sušiti i na vazduhu i postići željeni efekt jer će prirodna tekstura doći u prvi plan.

Instagram 

Frizeri kažu kako su unutrašnji slojevi idealni za osobe s gustom kosom - na prvi pogled mogu biti potpuno nevidljivi jer je kosa iste dužine na svim mjestima, no stvaraju dinamiku i dodatnu teksturu. Mogu ih razmotriti i osobe s kratkom kosom jer je kratka kosa gusta, ali nema uvek volumen pa unutrašnji slojevi mogu biti praktično rešenje.

A u nastavku otkrijte trik za veći volumen u kosi:

This browser does not support the video element.

Trik za veći volumen u kosi  TikTok/laurenloois