BOB JE TRENUTNO NAJPOPULARNIJA FRIZURA NA SVETU: Isprobajte najbolju opciju za tanku i beživotnu kosu

Bob frizure u 2022. godini uspešno dokazuju da kratka kosa može biti puna volumena, ženstvena i seksepilna.

Instagram

Neka od pitanja koja često postavljamo jeste postoji li ta idealna frizura koja se lako održava, a i stilizuje u tren oka? S trendi bob frizurom se čini da postoji! Reč je o bobu, simbolu ženske nezavisnosti koji je prošlog veka predstavio vizuelni simbol velikih socioloških i kulturnih promena.

Ravno li stepenasto šišani bob, kratki, talasasti, poludugi… samo su neke od opcija! Bob frizura važi za frizuru koja se vrlo lako održava i stilizuje i može se nositi na razne načine i na svaki tip kose.

Instagram 

Ipak, postoji zamka koju je važno izbeći! Podatak o tome kako je reč o univerzalnoj frizuri koja sjajno pristaje svim oblicima lica nije tačan.

Ključno je dogovoriti se s frizerom kako bi zajedno stvorili oblik koji najbolje odgovara pojedinom obliku lica, pa onda i tipu kose. Primera radi, mekši oblici i lagani prelazi odgovaraju kovrdžavoj i talasastoj kosi, dok se žene s ravnom kosom mogu odvažiti na oštriji luk koji može doprineti dramatičnoj promeni izgleda.

Shutterstock 

Trenutno najpopularnije vrste boba na koje se odlučuju žene širom sveta su klasični bob srednje dužine, kao i lob - dužu verziju asimetričnog boba koji seže do ramena ili tik iznad njega. Klasičan bob A-linije već je decenijama simbol ženske snage, a ovaj trend spremno su prigrlile slavne dame.

screenshoot/instagram 

Kao još jedan argument zašto se odlučiti na bob frizuru, stilisti za oblikovanje kose navode da je reč o najbezbolnijem prelazu s duge na kratku kosu, kao i da je bob savršen za sve koji priželjkuju transformaciju frizure bez drastičnog šišanja. Bob frizure uspešno dokazuju kako kratka kosa može biti puna volumena, ženstvena i seksepilna.

Bez obzira da li kosu tretirate toplim uređajima za stilizovanje kose ili pak uspešno odolevate fenu, kosa je naročito podležna krzanju i oštećenjima usled promena vremena i hladnog vazduha. Kako biste kosu, pored regeneratora, dodatno nahranili, isprobajte domaću masku od 3 sastojka:

This browser does not support the video element.

Maska za kosu od 3 sastojka protiv suvih i ispucalih krajeva  TikTok/4ngel_herrera