Svako ko je ikada skratio kosu, pa čak i kada su samo šiške u pitanju, zna kolika je gnjavaža dok ne porastu. Ovo je naročito nezgodno ukoliko ste se odlučili za neku od kratkih frizura ili za stilove koji dobro izgledaju samo isfenirani. 

Međutim, postoje frizure koje su odlične za to da vam period "izrastanja" ne bude noćna mora, ali i da volite to kako izgledate. Mi smo izdvojili stilove nakon šišanja na neku od bob frizura, te bacite pogled na naše predloge koji vam mogu olakšati spremanje ujutru.

Stepenovanje kose

Blago stepenovanje bob frizure može olakšati izrastanje, odnosno, na ovaj način dobijate stil koji dobro izgleda i kada je kosa kratka, i kada je duga. 

Talasi

Ukoliko volite da stiluzujete kosu, meki, nežni talasi mogu biti sjajan izbor. Dovoljno je da kosu blago uvijete pre spavanja ili da isplatete pletenicu da dobijete frizuru koja izgleda neodoljivo. Ako je presa vaš izbor, dovoljno je da kosu "prelomite" na par mesta za šik look.

Wet style

Mokre frizure su bile jedan od glavnih stilova na Met Gali, te je jasno da će ovaj tip frizura dominirati tokom letnje sezone. Ovo je ujedno odličan izbor za one koji traže dobru frizuru za veče kada žele da puste da im bob izraste.

Nizak rep sa razdeljkom sa strane

Nizak rep ili punđica mogu izgledati baš šik kada imate kratku kosu. Ako na to dodate interesantne aksesoare poput minđuša, dobili ste stil za čistu desetku.

Polu-rep sa mašnom

Još jedna romantična frizura koja je idealna i za posao i za grad. Traka daje dodatnu nežnost, i od običnog repića pravi stil za pamćenje.

Uvijanje na spolja

Nežan stil koji podseća na ono što vidimo na ulicama Pariza. Niske lokne, tačnije uvijanje na spolja može sjajno da izgleda, a u kombinaciji sa aksesoarima može da izgleda veoma romantično i zavodljivo.

Messy bob

Ovo je možda frizura koju je najlakše dobiti, a veoma je efektna. Dovoljno je da sa malo musa nagužvate kosu rukama i spremne ste za polazak.

Curtain bangs i volumen

I za kraj, mala promena za maksimalan učinak. Duge šiške, takozvane "zavesice", odličan su način da vaša frizura uvek izgleda tip-top. Dovoljno je da stilizujete šiške, uvijete ih viklerima za volumen ili da ih nabrzaka isfenirate okruglom četkom, a da ostatak razbarušite da dobijete stil koji dobro izgleda za svaku priliku.

Pročitajte još: AKO IMAŠ OKRUGLO LICE, OVA 3 STILA BOBA ĆE TI NAJBOLJE STAJATI: Jedan je posebno popularan među IT devojkama

Bonus video:

STEPENASTO ŠIŠANJE NAJBOLJA FRIZURA ZA ŽENE 50+ TikTok/bishop_branding

Izvor: Wanted J. S.