Elegantne, zaglađene frizure su hit već nekoliko sezona i uvek im se rado vraćamo u nešto svečanijim i glamuroznijim prilikama. Ali ove godine, jedna frizura se pokazala kao veliki hit među trendseterkama, i to je iteracija klasične zalizane frizure. Reč je o "wet look" frizuri koja daje opušteni izgled kao da ste se upravo istuširali, ali na elegantan način.

Kajli Džener wet look frizura
WALTER / Bestimage / Profimedia 

Već smo primetili brojne zvezde koje ovu frizuru nose na crvenim tepisima, a najnoviji look viđen je na Nedelji visoke mode u Parizu, gde su Kajli Džener i Dženifer Lopez napravile sjajne 'wet look' frizure i svoje kombinacije podigle na novi nivo.

I kako stilizovati ovu šik frizuru?

Stvarno mokra kosa neće ostati mokra, tako da je vašim pramenovima potrebna dodatna pomoć. Za frizuru koja izgleda mokro i još uvek izgleda efektno, ulje za kosu je najbolje. Možete odabrati da ga nanesete samo kroz koren i ostavite krajeve suvim ili da ga nanesete do kraja.

Gel za kosu će vam dati vlažniju konzistenciju, ali može postati i malo krut kako se bude sušio, pa imajte to na umu kada birate između ta dva. I slobodno dodajte malo kreme za sjaj za dodatni sjaj. Razdvojite kosu kako god želite: razdvojenu, na stranu ili potpuno zalizanu unazad i stavite je iza ušiju za hladan, moderan završetak.

Za dodatne detalje, možete koristiti češalj sa širokim zupcima da biste stvorili efekat počešljane kose. Lepota ovog trenda je raznovrsnost koju nudi za različite teksture i dužine kose.

 Bonus video

Najtraženija frizura u 2024. Instagram/ashleighmariecolor

Izvor: Diva.hr/ Wanted V.P.