Uz bezbroj verzija bob frizura koje se vrte u svetu beauty trendova, kao što su tupi bob, leptir bob i francuski bob sa šiškama, logično je da će se pojaviti nove verzije ove frizure. Brojni influenseri na društvenim mrežama ističu svoju zavisnost od bob frizure, koja svakim odlaskom kod frizera postaje sve kraća, uprkos tome što su prethodni put zaključili da neće biti kraća od toga. Uopšte se ne čudimo što ovaj fenomen vlada, jer njihove bob frizure sa svakim skraćivanjem izgledaju sve bolje. Upravo tako nastaju novi trendovi poput mini boba. Ova frizura, koja je znatno kraća od klasičnog boba, sigurno će biti jedna od najpopularnijih frizura 2024. godine.

Izgled mini boba i zašto je u trendu?

Mini bob vuče svoje korene od klasičnog boba, bezvremenske frizure koja se nosi više od jednog veka. Međutim, u poslednjih nekoliko meseci možemo primetiti da je bob sve kraći i kraći, što je kulminiralo u trendu koji vidimo danas. To je ultra kratka frizura koja pada centimetar ili dva ispod ušiju. Ključ popularnosti mini boba leži u njegovom šik izgledu i lakoći održavanja. Sa kraćom kosom, oblikovanje postaje lako i izgleda sjajno u neurednoj, kovrdžavoj ili besprekorno ravnoj i zalizanoj kosi.

Još jedan razlog zašto je mini bob u trendu je njegova svestranost. Odgovara skoro svakom obliku lica i teksturi kose, što je čini zaista univerzalnom frizurom. Poznate ličnosti poput Kim i Kortni Kardašijan takođe su odigrale značajnu ulogu u ponovnoj popularizaciji ove frizure. Njihovo usvajanje trenda mini boba dovelo je do eksplozije sličnih stilova na Instagramu i TikToku.

Donosimo vam mini bob frizure i makeover za inspiraciju u nastavku:

 Bonus video

Kako do bob frizure sa više volumena TikTok/thegreylayers

Izvor: Miss7hr/ Wanted A.N.