Ukoliko mučite muku sa opadanjem kose, a želite da date šansu prirodnim rešenjima, nije loše da isprobate kombinaciju dva ulja koja, ako je verovati onima koji su ih probali, daju fantastične rezultate za brzo vreme. 

Reč je o maski za kosu koja se pravi od ulja jojobe i ruzmarina, a sigurni smo da ste ovu "mešavinu" već videli na mrežama, jer ljudi ne prestaju da je hvale. 

Ulja za kosu su dobra za rast.
Shutterstock 

Kako je i pokazala jedna korisnica TikToka, ona je nakon 4 meseca korišćenja dobila mnoštvo novih dlačica, a "bald spot" koji je imala na temenu potpuno je nestao. 

Šta je potrebno za ovu masku:

  • Bočica ulja jojobe (50 ml)
  • Pola bočice ulja ruzmarina za spoljnju upotrebu (nikako eterično)
  • Silikonski masažer za kosu

Korišćenje:

Jako je bitno da napomenemo da se ulje ruzmarina ne sme samo koristiti na skalpu jer može da izazove pogoršanje problema, već je uvek potrebno da se dodaje u neko bazno

Zato je jojoba bolji izbor bazu ta masku za kosu jer joj vraća vlažnost, pomaže rast i gustinu, održava prirodni balans skalpa. Najbolje je da u 50 ml ulja jojobe dodate pola bočice ulja ruzmarina i dobro promućkate, a potom nanesete ravnomerno na skalp. 

Nakon toga silikonskim masažerom dobro umasirajte, a ovaj korak je bitan kako biste stimulisali koren dlake.

ulje za kosu koje pojačava rast.
Shutterstock 

Ostavite da odstoji od pola sata do par sati, ali nemojte preterivati kako vam se ne bi skalp zamastio, i potom dobro isperite. 

Oni koji su isprobali ovaj "recept" tvrde da se prve promene vide već nakon mesec dana, a veći rast nakon 6 meseci, ali napominjemo - jako je bitno da, nevezano šta koristite, istrajete sa upotrebom, s obzirom da ne postoji proizvod ili maska koji vam instant daju rezultate. Dajte vremena da se skalp i kosa naviknu na ono što koristite i ne zaboravite da jedno rešenje ne može da bude univerzalno za sve, te je bitno da pratite da li vašoj kosi i skalpu uopšte i odgovaraju proizvodi, nevezano da li su kupovni ili "domaći". 

I naravno, ukoliko vidite da se vaš problem sa opadanjem kose pogoršava, najbolje je da potražite pomoć lekara kako bi se utvrdio tačan razlog, ali i odgovarajuća terapija. 

Bonus video:

KAKO NAPRAVITI PUNĐU AKO NEMATE DUGU KOSU Instagram/hairtips.diy