Brz tempo života je karakteristika modernog vremena, pa ponekad i ne primećujemo signale koje nam telo govori da nešto nije u redu, sve dok ne postanu vidljivi. Jedan od ovih signala je opadanje kose, koji se može javiti i kod muškaraca i kod žena.

Folikul dlake prolazi kroz kontinuirani ciklus rasta i mirovanja, a brojni unutrašnji i spoljašnji faktori mogu da poremete taj ciklus. Naime, dolazi do ranog prelaska iz faze rasta dlake u fazu mirovanja, a nakon 2-4 meseca pojavljuje se primetan gubitak kose. Navedeni faktori izazivaju i mikro-upalu folikula dlake, što dovodi do smanjenog snabdevanja krvlju, a samim tim i do neravnoteže u ciklusu njenog rasta.

S tim u vezi, u nastavku donosimo 5 najboljih šampona protiv opadanja kose koji će vratiti njenu prvobitnu snagu i elastičnost.

Kerastase Genesis Bain Hidra-Fortifiant šampon

Specijalno formulisan za one koji pate zbog slabe kose, Kerastase Genesis Bain Hidra-Fortifiant šampon pomaže da ojačate vašu kosu za zdraviji izgled. Radeći na sprečavanju lomljenja i opadanja, kosa će izgledati glatkije i punije, do 80,9% manje vlasi će se slomiti i otpasti.

Kerastase Genesis Bain Hidra-Fortifiant šampon.
kerastase 

NovoPhane energetski šampon

NovoPhane energetski šampon kombinuje 6 vitamina (vitamin E, vitamin C, vitamin B5, vitamin B6, niacin, biotin), i na taj način stimuliše kožu glave. Nežno čisti i stimuliše lomljivu kosu i skalp. Vraća volumen kose, energiju i snagu i može se koristiti onoliko često koliko je potrebno.

NovoPhane energetski šampon protiv opadanja kose.
NovoPhane 

Vichy Dercos energetski šampon

Ovo je šampon sa Aminexilom, efikasnim molekulom koji se bori protiv opadanja kose. Ovaj molekul zaista daje rezultate i zaštićen je sa dva patenta. Njegova efikasnost je dokazana. Vremenom, kosa će postati jača i snažnija od korena do vrhova.

Vichy Dercos energetski šampon protiv opadanje kose.
vichy 

Gorgeous Growth Densifying šampon

Održava kožu glave zdravom za optimalan rast kose i hrani dlaku svim potrebnim vitaminima i mineralima. AnaTel kompleks produžava anagenu (aktivnu) fazu rasta dlake i time smanjuje opadanje, dok hidrolizirani keratin osvežava kosu i daje joj neophodni zaštitni sloj, smanjuje cvetanje krajeva dlake i vraća kosi volumen.

Gorgeous Growth Densifying šampon protiv opadanja kose.
Viviscal 

Pantene Grow Strong šampon za kosu

Pantene je poznat po svojim poznatim pro-v sastojcima (nešto što ćete pronaći u mnogim drugim formulama za rast kose po mnogo većoj ceni), za koje se zna da jačaju pramenove i pomažu u sprečavanju lomljenja. Ova formula je takođe prožeta bambusom i biotinom kako bi se dodatno smanjio gubitak kose.

Pantene Grow Strong šampon za kosu.
Pantene