Za one koji nikada nisu čuli za tehniku konturisanja kose, sličnu konturisanju lica, cilj ove tehnike stilizovanja je da istakne crte lica i dobije dimenziju u kosi. Ovaj put nam neće biti potrebni bronzer i četkica, a frizeri mogu u potpunosti prilagoditi konturisanje kose našoj kosi, uzimajući u obzir njenu teksturu, boju i dužinu i kakav efekat želimo da konturisanje ima na kosi.

pramenovi u kosi
Instagram 

Konturisanje kose može biti suptilna transformacija koja strateškim postavljanjem boje na određena mesta na kosi, kao i posebnim tehnikama šišanja, zaista mogu promeniti izgled.

Pored klasične primene pramenova i drugih tehnika kao što je balayage, konturisanje kose se može postići i šišanjem, a tehnike farbanja se najčešće koriste na mestima duž linije kose i pri korenu kose.

pramenovi
Instagram 

Kao i kod drugih metoda farbanja kose, konturisanje treba održavati redovnim posetama frizeru i pravilnom negom kvalitetnim proizvodima i alatima za stilizovanje.

Konturisanje kose je odlična opcija za sve koji žele da istaknu crte lica, učine ih užima ili širima, mekšima ili oštrijima. Najviše koristi od ove tehnike imaće osobe sa dužom kosom, jer što je kosa duža, veća je mogućnost da se 'poigraju' nijansama i dodaju više pramenova.

Bonus video

Skandinavski pramenovi Tiktok/elblakee