Barbie groznica ne prestaje da trese mreže, i to ne samo kada je reč o modi, već i kada je reč o beauty trendovima, a posebno o kosi. 

Frizure inspirisane filmom preplavile su mreže, a jedan od stilova koji se posebno izdvojio je Barbie updo rep

Reč je modifikovanoj frizuri kakvu smo već u prethodnim mesecima videli na svetskim trendseterkama poput Kim Kardašijan. Sada je legendarna frizura dobila novu verziju, i it devojke je obožavaju jer je idealna za tople dane kada želite da izgledate chic.

Otkrivamo kako da je napravite u svega par koraka.

Potrebno za "Barbie Updo"

  • Četka za kosu
  • Gumica za kosu
  • "Claw" šnala
20:29
Korak 1

Očešljajte kosu

Počnite tako što ćete kosu dobro očešljati. Za ovu frizuru možete iskoristiti svu kosu ili, ukoliko tako volite, izvucite prednje krajeve kose koje kasnije možete da uvijete.

20:37
Korak 2

Vežite kosu u niži rep

Gumicom pokupite kosu u niži rep, ali vodite računa da ne bude prenizak. Idealno je na sredini glave.

20:38
Korak 3

Blago svucite gumicu

Sada je red na ono što pravi taj savršen efekat podignute kose pune volumena. Sve što je potrebno je da gumicu lagano povučete niz rep, kao da želite da je skinete, ali ne previše. Gumicu treba svući tek toliko da rep možete da provučete.

20:39
Korak 4

Provucite kosu kroz sredinu repa

Dakle, kada ste svukli gumicu potrebno je da na delu uz koren napravite rupu, a potom provučete ostatak kose sa donje strane kako na snimku u nastavku.

20:40
Korak 5

Zategnite gumicu

Nakon što ste provukli kosu, zategnite gumicu kako se kosa ne bi rasipala.

20:41
Korak 6

Zakačite šnalu

I stigli smo do poslednjeg koraka. Sve što je potrebno je da zakačite šnalu sa donje strane, preko izvnutog repa, tako da se ne vidi. Kosa će pasti preko kreirajući iluziju guste kose i to je to. Za samo par minuta imaćete frizuru koja obara s nogu.