Severina, popularna pevačica i ikona stila, u više navrata oduševila nas je svojim modnim izborima kojima ni najstrožiji kritičari ne bi mogli da nađu manu. No, isto važi i za njene frizure koje su često inspiracija. 

Tako je nedavno neznatno skratila i stepenovala kosu, izabravši popularnu modernu verziju čuvene "rejčelke" koja je zaludela Holivud, a koju je proslavila glumica Dženifer Aniston, odnosno Rejčel iz serije "Prijatelji". 

Stepenasti stil šišanja je sjajan izbor ako želite da naglasite lice, istaknete jagodice i date mu mladoliki izgled, a ovakvo stilizovanje kose fantastično izgleda i ako ponesete drugu popularnu frizuru iz devedesetih, takozvani "Pammy updo", koji je proslavila Pamela Anderson, a novu slavu joj dala niko drugi do Kim Kardašijan.

Kim obožava pammy updo.
Instagram 

Upravo ovu frizuru koja je idealna za paklene dane sada je ponela i Severina i malo je reći da smo oduševljeni. 

Za ovako nešto ne morate čak ni da stilizujete kosu. Ukolikolo želite, i imate vremena, možete uviti prednje pramenove i to je sve. 

Kao što se na fotografiji može videti, ona je šnalom pokupila veći deo kose pričvrstivši je tako da joj bude odignuta od vrata i leđa, a na prednjem delu, u predelu lica, pustila je nekoliko pramenova.

Oni su dali licu dozu eleganicije i učinili da pevačica izgleda mlađe i svežije. 

Potrebno vam je nekoliko gumica i 2 ukosnice, a na kraju šiške, po želji, možete uviti presom ili figarom. Pogledajte tutorijal:

BARBIE UPDO JE NAJLEPŠA FRIZURA JESENI: Pravi se lako, a potrebne su vam samo gumica i 2 ukosnice  TikTok/chrisappletonhair

Dakle, kosu očešljate, i izdvojite prednje pramenove. Potom kosu vežete u nizak rep. Nakon toga, gumice ukrstite, a krajeve provucite kroz ukosnice. Podignite rep i uvrtite ga u takozvanu "bananu", a potom ga pričvrstite po sredini ukosnicama sa jedne i druge strane, vodeći računa da gumica prelazi pri donjem delu "banane".

Nakon toga raširite rep i naprskajte malo laka za bolje držanje, dok šiške možete blago uviti i to je sve.

Takođe, umesto repa, možete napraviti tipični messy bun, i izvući pramenove sa prednje strane, a rezultat će biti podjednako očaravajuć.

Bonus video:

Sofija Riči punđa TikTok/becky.buell