Poslednjih nekoliko meseci, TikTok je postao epicentar najnovijih trendova u kozmetici i lepoti. Jedan od najnovijih trendova koji je zainteresovao milione korisnika širom sveta je upotreba pirinčane vode za negu kose. Ovaj trend obećava čvršće, sjajnije i zdravije vlasi, a evo za što je sve dobra pirinčana voda za kosu, kako piše Glamour.

Pirinčana voda je prirodni proizvod koji se dobija potpanjem pirinča u vodi. Tradicionalno se koristi u azijskoj kuhinji, a danas se koristi u kozmetici zbog svojih hidratantnih svojstava. Pirinčana voda je bogata vitaminima B, E i proteina, koji su ključni za održavanje zdrave kose.

Inače, pirinčana voda za jačanje i sjaj kose postala je popularna od nedavno zahvaljujući Kim Kardašijan koja se kune u njene blagodati.

Pirinčana voda može se koristiti na nekoliko načina za negu kose. Jedan od najjednostavnijih načina je ispiranje kose pirinčanom vodom nakon pranja šamponom. Deluje kao prirodni regenerator koji omekšava kosu, čini je sjajnijom i lakšom za oblikovanje. Osim toga, pirinčana voda pomaže u očuvanju boje kose, a posebno je korisna za kosu koja je oštećena tretmanima farbanja ili izlaganja suncu.

Drugi način upotrebe je priprema maske za kosu. Za ovu masku, potrebno je pomešati pirinčanu vodu s drugim sastojcima poput meda, aloe vere ili kokosovog ulja. Ova maska ​​je izvrsna za dubinsku hidrataciju kose i održavanje zdravog vlasišta. Takođe, pomaže u smanjenju peruti, svrbeža i iritacija vlasišta.

pirinčana voda dobra je za teme glave
Shutterstock 

Pirinčana voda takođe se može koristiti za podsticanje rasta kose. Bogata je aminokiselinama i proteinima koji jačaju kosu i sprečavaju njenu lomljivost. Ova hidratantna svojstva pomažu u sprečavanju pucanja krajeva i oštećenja, što je ključno za održavanje zdrave i sjajne kose.

Dakle, ako tražite prirodni način da poboljšate kvalitet svoje kose, pirinčana voda je nešto što vredi isprobati. Njena hidratantna svojstva mogu pomoći u jačanju kose, sprečavanju pucanja krajeva i smanjenju peruti i iritacija vlasišta. S obzirom na to da je prirodni proizvod, pirinčana voda je sigurna i pristupačna opcija za negu kose.

nakon upotrebe pirinčane vode, kosa će izgledati kao da ste koristili regenerator
Instagram 

 A u nastavku otkrijte trik za veći volumen:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois