Svi koji žele da imaju sjajnu i negovanu kosu znaju da je za to potrebno malo truda i vremena. Pored proizvoda koje koristimo, važan je i način na koji češljamo, peremo i stilizujemo kosu. Jednako, na izgled kose utiču unutrašnji faktori, odnosno ono što unosimo u telo, i spoljni faktori poput vremenskih uslova, sunčeve svetlosti ili kvaliteta vode kojom je peremo. Da bi bila besprekorna, s vremena na vreme treba da posvetimo posebnu negu koži glave i kosi.

Kosa puna volumena.
Instagram 

Bez obzira na tip vaše kose i da li vam je teme masno ili ne, kao i na količinu proizvoda za stilizovanje koje koristite svaki dan, detoks šampon za temeljno čišćenje je dobra ideja koju treba da uvedete u svoju rutinu. Dakle, ovo su proizvodi koji su formulisani sa višim nivoima sastojaka za čišćenje, namenjeni su posebno efikasnom uklanjanju prljavštine nakupljene na kosi i vlasištu.

Nežni, ali efikasni proizvodi

Ako se plašite da će vam ovi šamponi isušiti ili oštetiti kosu, ne morate da brinete jer je većina formula dostupnih na tržištu napravljena tako da aktivni sastojci vezuju samo štetne materije bez agresivnog uticaja na strukturu kose. Osim toga, mnogi od njih su formulisani sa dodatkom hidratantnih sredstava kako bi bili manje abrazivni za vašu kosu. Ako vaša nega kose uključuje mnogo proizvoda za oblikovanje kose kao što su pene, različiti gelovi, lakovi i drugi proizvodi koji stvaraju volumen ili pomažu da sve ostane na svom mestu, svakako bi trebalo da razmislite o pranju kose jednom nedeljno detoks šamponom.

Amika Reset Clarifying Gel Shampoo

Moroccanoil Clarifying Shampoo

Vichy Dercos Detox Shampoo

 Bonus video

Novi, poboljšani recept sa ruzmarinom za rast kose TikTok/jennyxo_x

Izvor: miss7hr