Svakodnevno oblikovanje kose, posebno toplim alatima kao što su fen, pegla i uvijač, može negativno uticati na zdravlje i izgled kose, ako ne koristimo specijalne proizvode namenjene zaštiti kose od toplote.

Proizvodi koji štite od izlaganja visokim temperaturama će zaštititi zdravu kosu i pomoći u obnavljanju oštećene kose i dati joj zdrav, sjajan izgled. Ovi serumi, balzami i sprejevi deluju tako što stvaraju tanak sloj oko dlake koji služi kao zaštitna barijera tako da se kosa ne ošteti prilikom stilizovanja.

Proizvodi u obliku spreja biće najbolji izbor za finu i tanku kosu jer neće biti preteški, dok će kreme i serumi bolje delovati na kovrdžavu i gušću kosu.

U nastavku vam donosimo kvalitetne proizvode za zaštitu kose od toplote!

John Frieda Frizz Ease Extra Strenght serum

Ovaj proizvod ima nekoliko efikasnih namena i osim što štiti kosu od toplote, deluje i na zaglađivanje neposlušne kose, zahvaljujući tri ulja koja su deo formule: arganovom, kokosovom i moringa ulju, koja daju serumu divan tropski miris.

Living Proof Restore Perfecting sprej

Ovaj lagani sprej za zaštitu kosu od toplote može se naneti na mokru ili suvu kosu i takođe pruža i UV zaštitu. Nakon nanošenja, štiti kosu tokom stilizovanja i dati joj divan zdrav izgled i sjaj.

Moroccanoil Protect sprej za oblikovanje kose

Lagana, hranljiva formula Morrocanoil Protect spreja sa predivnim mirisom sadrži hranljivo arganovo ulje i štiti kosu od termičkog stilizovanja do 230°C, a kosa će izgledati hidrirano i zdravo nakon stilizovanja peglom ili uvijačem.

Balea sprej za zaštitu kose od toplote

Balea sprej za toplotnu zaštitu sadrži specijalnu 2-faznu formulu koja štiti kosu tokom feniranja, peglanja i stilizovanja, a deluje na temperaturama do 220 stepeni Celzijusa. Ova efikasna zaštita tokom termičkog stilizovanja kose ne sadrži silikone i daje kosi mekoću i sjaj.

Kérastase Résistance Ciment Thermique njega

Termoaktivna regenerativna nega za oslabljenu i oštećenu kosu omogućava feniranje, peglanje i uvijanje kose bez straha od oštećenja, a kosa nakon nanošenja ostaje nahranjena, svilenkasto meka i prirodno sjajna. Sadrži specijalnu Vita-Ciment Topseal tehnologiju, koja ispunjava međućelijsku strukturu kose i tako je čini jačom iznutra, ekstrakt Selaginellae lepidophillae (Jerihonska ruža), biljke koja može da preživi u veoma nepovoljnim uslovima i stoji zbog svojih regenerativnih sposobnosti, keratina i ceramida.