Proizvodi za negu i pranje kose mogu zapušiti pore na koži glave, i stvoriti naslage, uz dodatak akumuliranih mrtvih ćelija kože. Ovo sve dovodi do poznatih problema: beživotne, masne kose, sporog rasta, perutanja skalpa, pa čak i svraba. Samo šamponiranje klasičnim šamponima ne čisti skalp u dovoljnoj meri, kako bi se otklonili ovi slojevi.

Dok s jedne strane redovno perete kosu, s druge strane to nije uvek dovoljno. Zato je tu dubinsko čišćenje – DETOX kože glave, tretman koji će stimulisati rast kose i optimalnu proizvodnju prirodnih ulja.
Pored toga, detox skalpa će ukloniti nataložene mrtve ćelije kose, kao i sve naslage silikona, proizvoda za stilizovanje kose i suvog šampona.

Osim toga, kosa je filter za sve zagađivače iz spoljašnje sredine: poluciju, duvanski dim, isparenja... Detoksikacija skalpa je zato tretman koji morate uneti u svoju rutinu nege.

U ponudi postoje profesionalni tretmani detoxa kože glave u salonima, ali znajte da ga možete odraditi i kod kuće, uz nekoliko proizvoda detoks šampona.

Ouai Detox

Vichy Dercos Detox

K18 Peptide Prep

Phyto 

Drybar On the Rocks 

Living Proof Perfect hair Day

Nivea Pure Detox