Ukoliko ste neko ko ima tanku kosu, dobro znate koliko je teško stilizovati je da izgleda kao da ima više volumena. Iako ovde frizura čini glavnu promenu, ne treba zanemariti ni izbor same nijanse koja i te kako može da učini kao da imate samo 3 dlake na glavi ili suprotno - kao da imate gustu i bujnu kosu.

pojedine boje kose čine da kosa izgleda tanje.
Shutterstock 

Frizeri su zato istakli 5 nijansi zbog kojih će vaša frizura vizuealno imati više volumena, ali i 5 načina farbanja koji vam nikako ne idu "na ruku". 

1. Umesto jedne nijanse kose, probajte "dimenzioniranje boje" pramenovima

Kada birate u koju boju kose ćete da se farbate, jako je bitno i da budete iskreni koliko vremena imate za održavanje iste. Određene nijanse deluju "isprano" veoma brzo, te ih je bitno redovno održavati. 

Ukoliko niste neko ko će svakih dvadesetak dana posećivati salon, strateški postavljanje pramenova koji će vizuelno dati kosi više dimenzije i volumena, u tom su slučaju bolji izbor. 

2. Umesto da pustite da vam potpuno izraste kosa, probajte "shadow roots"

Ova stavka se nadovezuje na prethodnu. Ukoliko niste neko ko se redovno farba, za vas su idealne ili balajaž varijante, ili pak popularno "senčenje" korena, kako bi se dobila što sličnija nijansa kao vaše kose, ali sa nežnijim prelazom na boju u koju se farbate. Ne samo što će kosa delovati urednije, već će i izgledati gušće.

3. Izbegavajte previše svetle ili previše tamne nijanse, i držite se prirodnijih

Ma koliko da imate prirodno tamnu kosu, to ne znači da treba da se farbate u najtamniju nijansu u spektru. Zapravo, ukoliko ste tamna brineta, a farbate se u crnu, to će samo još više naglasiti tanku vlas, činiti da se providi teme i da delujete kao da zaista imate samo 3 dlake na glavi. Suptilnije nijansiranje, daleko je bolji izbor. 

4. Umesto boje koja zahteva redovno farbanje, pređite na manje zahtevne nijanse

Da, riđe i bakarne nijanse su možda hot trend poslednjih godinu dana, ali zahtevaju redovno održavanje. Isto važi i za većinu plavih koje vremenom žute, kao i za komplikovane pramenove i slično. Umesto toga, stilisti preporučuju da se držite nijansi koje ne zahtevaju toliko održavanje, i zahvaljujući kojima će vam kosa delovati urednije. 

5. Umesto boje koja je najsličnija vašem tenu, birajte izrazitije promene

Srilisti često savetuju za one koji imaju tanku i slabu kosu da idu na svetlije nijanse, ali to pravilo ne važi ukoliko se prirodno bledi. U tom slučaju, svetao ten i arktički plava kosa recept su za katastrofu, te će vaša vlas delovati još ređe.  

Dakle, umesto da se odlučite za boju kose koja je bliska vašem prirodnom tonu kože, pokušajte da dodate nekoliko različitih nijansi u svoj stil kako bi vaša frizura bila dimenzionirana i samim tim, izgledala kao da ima više volumena.