Ova 2022. je, bez sumnje, iznedrila brojne nove stilove kada su frizure u pitanju. Neki stari načini stilizovanja vratili su se u novom ruhu poput mulleta i shag-a, a došlo je i do promena kada je reč o načinu bojenja kose, te su više nego ikad bile "na ceni" suptilne, prirodne varijante. No, kako stvari stoje, sve što smo naveli nastaviće svoju dominaciju i tokom sledeće godine. 

Za sada se na bjuti radaru izdvojilo 8 stilova, kako kada je reč o samoj boji kose, tako i kada se radi o frizurama, te možete biti sigurni da ćemo ih tokom 2023. svakodnevno viđati na ulicama.

1. Blunt bob

Možda i najlepša verzija popularne frizure bila je na samom je vrhu najtraženijih tokom čitave 2022. a svoju popularnost definitivno će nastaviti i tokom 2023. godine. Blunt bob je omiljen jer se kosa ne skraćuje previše i zadržava poprilično ravnu formu, što mu daje mogućnost oblikovanja na način koji želite - možete ga uviti, ukovrdžati, izlomiti prstima, ili pak fenirati ravno, ali će uvek izgledati sjajno.

2. Candelit brineta

Candlelit braon nametnula se kao najpopularnija tamna boja kose za zimu 2022/2023. Izgleda toplo i reflektirajuće kada je osvetljena blještavim lampicama božićnog drvca i treperavim plamenom iz kamina, zahvaljujući mekom odsjaju i taktičkom postavljanju pramenova koji uokviruju lice i daju mu zdrav sjaj.

3. Bixie

bixie je idealna kratka frizura.
Instagram 

Na listi se našla, očekivano, i jedna kratka frizura i to upravo bixie koji je veoma brzo postao omiljen stil kod onih koji su odlučni da načine ogromnu promenu i drastično skrate kosu. Ipak, sa ovom frizurom ne morate da se plašite da nećete biti ženstvene, jer je bixie upravi stil koji ističe ono najlepše na licu uz minimum oblikovanja.

bixie je kratka frizura koja svima pristaje.
Shutterstock 

4. Uptown blonde 

Plava kosa ostaje na tronu najtraženijih nijansi, ali će se tokom 2023. tražiti jedna boja za nijansu više od ostalih, takozvana uptown blonde. Ona deluje "holivudski", "skupo", a imperativ je da kosa izgleda negovano i hidrirano bez žutih tonova.

slavna manekenka rouzi hanington nosi najpoželjniju nijansu plave.
Shutterstock 

5. Mullet

Voleli ga ili ne, ali situacija je takva da mullet ne ide nigde ni tokom naredne godine. Iako nosi titulu omražene, njena popularnost ne jenjava, a jedina razlika je što su se sada pojavili i dosta "nežnije" varijante mulleta koje nisu toliko ekstremno sečene kao na početku.

6. "Tečna" smeđa

Super sjajna i zdrava smeđa kosa će biti jedan od ključnih "look-ova" tokom 2023. godine. Težiće se što većem sjaju, gotovo kao da je kosa "tečna", zbog čega će ovakav tip tretmana biti jedan od najtraženijih tokom narednih meseci.

7. Shag

Romantična frizura biće aktuelna i tokom narednog perioda. U poslednje vreme već su se pojavile su se i njene nove verzije, a popularnost joj je donelo upravo to što pristaje svim godištima, i teksturama kose, zbog čega je jasno da će i tokom 2023. biti jedna od glavnih trendova.

8. Auburn 

2022. definitvno je obeležila crvena boja kose, bilo da je nijansa bakra, šargarepe ili pak, zagaziti, gotovo smeđi tonovi sa jedva vidljivim crvenkastim prelivom. Međutim, tokom 2023. godine, na scenu stupa takozvana "auburn" nijansa, odnosno, boja koja najviše nalikuje mešavini kestena i mahagonija.