Sa hladnijim danima talasi u kosu polako padaju u zaborav, a novi trend je "tečna kosa".

Ova frizura predstavlja kombinaciju glatke kose s prelepim odsjajem i reflektuje svetlost mnogo više od uobičajene svakodnevne frizure.

Slavne dame poput Kim Kardašijan i Dženifer Lopez koje obožavaju ovaj trend, uglavnom koriste ekstenzije, ili perike, a ova fluidna i  sjajna kosa može da bude vaš omiljeni trend ove jeseni.

Profesionalni frizeri otkrili su kako da postignete ovakav izgled, u salonu, ali i kod kuće.  Cilj sa "tečnom kosom" su elegantne vlasi, ravne, bez kovrdža, za šta je obično potreban postupak u dva koraka, a to je sušenje fenom nakon čega sledi ravno peglanje, a između njih koristi se neki proizvod za sjaj.

kim kardasijan
Instagram 

Zbog toga frizeri preporučuju tretman keratinom kao siguran način za postizanje frizure, pogotovo ako imate kovrdžavu, jer tretman daje sjajniju i glatkiju podlogu za rad.

U zavisnosti od kose, tretmane bi trebalo izvesti u salonu od strane profesionalnog frizera koji će da proceni vaš tip kose i potrebe.

Keratin se nanosi na kosu kao premaz, ispere, a zatim se osuši fenom. Nakon feniranja, kosa se pegla kako bi se keratin "zalepio" i zatvorio dlaku, stvarajući štit za kosu koji daje glatke, sjajne rezultate. Kad se pravilno izvede, kosa bi trebalo da se vrati svojoj prirodnoj teksturi nakon što se keratin istroši.

dzenifer lopez
Instagram 

Ali, ako želite da isprobate ovaj trend kod kuće, to možete učiiniti uz pomoć nekoliko proizvoda i pegle za kosu. Prvo što treba da učinite je da na kosu nakon pranja stavite ulje, posebno na vrhove kako bi zagladila dlaku. Nakon što kosu pripremite proizvodima, osušite je fenom.

Frizeri preporučuju korišćenje uskog nastavka sa mlaznicom na fenu tako da se kosa suši fenom u jednom smeru.

jelena karleusa
screenshoot/instagram 

Nakon toga razdelite kosu u nekoliko sekcija i pramen po pramen prelazite peglom. Potrebno je od 6 do 10 prelaza peglom za svaki pramen kose. Završite sa sprejem za sjaj i taj završni efekt sjajne kose.

kajli dzener
Instagram