TRIK KOJI UBRZAVA RAST DLAKE: Najpoželjnija prirodna maska za kosu tokom jeseni

Napravite kod kuće masku koja će tokom hladnih dana učiniti vašu kosu zdravom i negovanom.

Liana Dudnik 

HLadni i kišni dani definitivno su nešto što ženama ne ide u prilog kada je reč o negovanju i oblikovanju kose. Kada nastupi jesen, mnoge devojke suočavaju se sa problemom opadanja kose, perut dolazi do izražaja a svaka od nas sanja o dugoj i zdravoj kosi.

Preparati protiv opadanja kose, peruti i sličnih problema, puni su hemijskih supstanci koje će vašu kosu samo zamaskirati ali i dodatno je oštetiti. Prirodni sastojci sadrže hranljive materije koje će obezbediti potrebnu gustinu, sjaj i mekoću za vašu kosu.

Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i njima dugujemo ogromnu zahvalnost kada je reč o ubraznom rastu. Preporučujemo vam da ovu masku koristite jednom nedeljnom.

Maska za kosu
Shutterstock 

Priprema:

U jednoj supenoj kašici toplog mleka rastvorite jednu kafenu kašiku meda ili šećera, a potom dodajte 20 grama svežeg kvasca. Ostavite na toplo mesto da naraste, 15-20 minuta.
Zatim dodajte jedno žumance i dobro promešajte sve sastojke do ujednačene smese.

Dobijenu smesu nanesite na vlažnu kosu i umotajte peškirom. Potrebno je da masku držite oko 50 minuta a potom isperite. Sastav maski možete menjati, dodajući ricinusovo ili maslinovo ulje, jogurt, sok aloe i slično, ali osnovni sastojak je kvasac i on mora biti isti.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši