Slojevi u kosi dvosekli su mač - mogu izgledati fantastično ili pokvariti frizuru, a čak se i najveći profesionalci ponekad muče kako bi postigli savršenu ravnotežu. Međutim, ove sezone ističe se jedan trend za koji frizeri kažu da donosi teksturu i sjaj, bez rizika da frizura izgleda kao loša izvedba fudbalerke.

Reč je o tzv. "unutrašnjim" slojevima koji u kosi stvaraju dinamiku, bez da se pritom menja dužina kose. Poznati frizer Sel Salkedo za "Glamour" pojašnjava da dužina ostaje, a menja se dinamika kose. Unutrašnji slojevi praktični su jer kosi daju volumen i oblikuju je iznutra prema napolju. To znači da uklanjaju prekomernu težinu u kosi, čineći je manje teškom, ali u isto vreme veoma voluminoznom.

Otkrivamo najpopularnije boje kose za zimu 2022/23 koje ne biste trebali da propustite.
Instagram 

Tradicionalni slojevi u kosi stvaraju volumen, pogotovo na vrhu glave, a unutrašnji su slojevi posebni po tome što smanjuju težinu duge kose i dodaju joj teksturu, no na kosi ne stvaraju nikakvu "masu" pa je rezultat kosa uravnoteženog volumena.

Prednost unutrašnjih slojeva je što kosi pružaju živost i volumen, a da pritom ne diraju dužinu pa je idealna za one koji žele poboljšati izgled kose, ali bez drastičnih promena. Još jedna prednost je i ta što se unutrašnji slojevi lako održavaju pa kosu možete sušiti i na vazduhu i postići željeni efekt jer će prirodna tekstura doći u prvi plan.

unutrašnji slojevi idealni su za osobe s gustom kosom
Instagram 

Frizeri kažu kako su unutrašnji slojevi idealni za osobe s gustom kosom - na prvi pogled mogu biti potpuno nevidljivi jer je kosa iste dužine na svim mjestima, no stvaraju dinamiku i dodatnu teksturu. Mogu ih razmotriti i osobe s kratkom kosom jer je kratka kosa gusta, ali nema uvek volumen pa unutrašnji slojevi mogu biti praktično rešenje.

A u nastavku otkrijte trik za veći volumen u kosi:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois