Popularan među mnogim supermodelima, vrlo kratak bob je savršen izbor za tanku kosu. Promena i osvežavanje frizure u septembru, posle višenedeljnog izlaganja suncu, moru i soli, obavezno je za lep i negovan izgled, a ako biste pitali frizere, bob bi svakako bio velika preporuka.

Supermodeli vole bob frizuru

Inspirisane 90-im i izuzetno lake za održavanje i stil - poznate lepotice i manekenke Izabeli Fontana i Grejs Elizabet nosile su veoma kratke bob frizure na Venecijanskom filmskom festivalu i izazvale oduševlje širom sveta.

Izabeli Fontana nosi bob frizuru.
Imagespace / Alamy / Alamy / Profimedia 

Izabeli je prvi put pokazala svoj bob u februaru ove godine, a Grejs Elizabet samo nekoliko meseci kasnije. Reč je o veoma kratkoj frizuri koja dolazi sa puno teksture. Naime, naglašena tekstura 'lomi' i sprečava pojavu oštrih linija, tipičnih za ovu frizuru. U svakom slučaju, zaključak je jasan - dobro ošišan bob dugo zadržava oblik i zahteva vrlo malo održavanja.

Bob je nastao devedesetih godina

Veoma kratak bob nosila su mnoga poznata lica, od Linde Evanđeliste iz 90-ih do Šarliz Teron i Rubi Rouz poslednjih godina, prilagođavajući ga svako svom jedinstvenom stilu.

Linda Evanđelista je obožavala bob.
Shutterstock 

Bob, koji je vrući hit ove sezone, savršeno se uklapa sa veoma oštrim i četvrtastim oblicima lica. Takođe je savršen izbor kada želite da istaknete dug vrat, ali i da usmerite pažnju na dekolte.

Grejs Elizabet nosi bob frizuru.
Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Svestrana i laskava frizura

Kratki bob je veoma laskava i svestrana frizura koja se menja u zavisnosti od načina stilizovanja: zalizan na nazad ima muški prizvuk, oblikovan sa volumenom laska jagodicama i liniji vilice, posebno ako se stanjuje niz vrat; stilizovan prema napred - bilo da je u ravnoj verziji, sa više oblika, ili uvijen za veoma elegantan i šik izgled.