Možda parfemi za kosu nisu nešto što vam je apsolutno neophodno, međutim, istina je da su fantastična alternativa običnim parfemima, i da, zaista vam mogu pomoći tokom ovih vrelih dana da očuvate svežinu kose i uvek mirišete izvanredno.

Uostalom, ima li šta lepše kada pomerite pramen i osetite omiljenu notu kako se širi svuda oko vas? No, bitno je da istaknemo da parfemi za kosu nisu isto što i obični mirisi koje koristite na kosi.

Parfemi za kosu ili mistovi obično sadrže hidratantna svojstva poput hijaluronske kiseline i drugih prirodnih sastojaka koji ujedno i pokrivaju neprijatne mirise, imaju zaštitu od UV zraka i daju vašoj vlasi uglađenu teksturu i sjaj. Oni ne isušuju kosu jer ne ili uopšte ne sadrže alkohol kao klasični mirisi, ili je procenat istog izuzetno nizak.

Parfemi za kosu održavaju svežinu.
Instagram 

Takođe, verzije koje su pravljene za kosu imaju tendenciju da budu suptilnije, što znači i da mogu brže da izblede od običnog parfema, iako to nije uvek pravilo, ali su obično i mnogo jeftinije, što znači da nećete potrošiti brdo novca na proizvod koji nećete osetiti već nakon pola sata.

Parfemi za kosu nisu toliko intezivni kao za telo.
Freepik 

Zato pogledajte koje se to mirisne vodice i parfemi izdvajaju kao najpopularniji ovog leta i nađite onaj koji najviše odgovara vašem senzibilitetu.

1. Gisou Honey Infused parfem za kosu

Parfem za kosu, još jedan od proizvoda brenda Gisou. Predstavlja kombinaciju meda iz pčelinjaka Mirsalehi bašte i poljskog cveća. Koristi se izmedju dva pranja kose ili kad god poželite da se osećate sveže

2. Kayali Deja Vu White Flower Hair Mist

Kayali Deja Vu White Flower Hair Mist je divan cvetni mist za kosu.
Sephora.com 

Iako na bočicama Kayali nije odštampano ime Hude Kattan, kvalitet i vizija iza ove luksuzne linije mirisa su upravo ona. Dovoljno je da prsnete nekoliko puta i da osetite nežnu cvetlu "maglu", a ovaj mist ujedno omekšava kosu jer sadrži ulje aloe vere i kamelije.

3.Coco Mademoiselle hair mist

Coco Mademoiselle hair mist je lagani miris za leto.
Sephora.com 

Ovo je ujedno možda i jedan od najpoznatijih parfema za kosu, a odlikuje ga lagana nota narandže, ruže i pačulija.

4. Kérastase Chronologiste parfem za kosu

Kérastase Chronologiste je negujuće ulje za kosu.
printscreen/cvrlehairshop 

Za razliku od ostalih predloga na listi, ovde je reč o parfemskom, negujućem ulju. Obožavaćete njegovu citrusno - cvetnu notu koja kosu čini nežnom i svilenom.

5. Acqua di Parma Rosa Nobile Hair Mist

Acqua di Parma Rosa Nobile Hair Mist je mešavina citrusa i cveća.
Sephora.com 

Acqua di Parma Rosa Nobile Hair Mist je prefinjen miris koji čini mešavina bergamota, limuna, svežeg cveta magnolije, sandalovine i vanile, te ne čudi što je ovaj parfem za kosu jedan od najtraženijih kada je ovakav tip proizvoda u pitanju.

6. Maison Francis Kurkdjian Paris Baccarat Rouge 540

Maison Francis Kurkdjian Paris Baccarat Rouge 540 je luksuzan parfem za kosu.
www.metropoliten.rs 

Sofisticiran, bogat, fantastičan... uživaćete u ovom mistu u kojem se prepliću note ćilibara, šafrana i kedra, zbog čega ćete imati osećaj kao da ste upravo izašli iz salona.

7. Juliette Has A Gun Not A Hair & Body Mist

Juliette Has A Gun Not A Hair & Body Mist je jedna od najlepših mistova za kosu.
www.metropoliten.rs 

Prepoznatljivi parfem sada dolazi i u formi mista i deli sa njim srodnu mošusnu notu. Ipak, ne sadrži alkohol i daleko je suptilniji. Tople drvene note u bočici se mešaju sa vašim prirodnim mirisom i daju potpuno nesvakidašnji, gotovo "lični" i unikatni rezultat.

8. Gucci Bloom hair mist

Gucci Bloom hair mist ima prepoznatljivu notu.
Sephora.com 

Još jedan izuzetno popularan miris koji "vrišti" leto i toplo vreme jer je mešavina čistog i sveže ubranog cveća.

9. The Body Shop - Apricot & Agave hair&body mist

The Body Shop - Apricot & Agave hair&body mist ima pravu letnju voćkastu notu.
thebodyshop.rs 

Još jedan pravi letnji miris koji je mešavina agave i kajsije. Intezivan, postojan i jednostavno - savršen!

10. Goldwell – Kerasilk Control Beautifying Hair Perfume

Goldwell – Kerasilk Control Beautifying Hair Perfume je parfem za kosu sa drvenastim podtonom.
printscreen/cvrlehairshop 

Parfem za kosu sa toplim orijentalnim i drvenastim notama . Čini kosu mirisnom i svežom kao nakon pranja. Prikriva i štiti od neprijatnih mirisa, čineći kosu sjajnom i mekom.