Letnja je sezona uvek u znaku što praktičnijih frizura koje ne zahtevaju mnogo stilizovanja i podrazumevaju što manje korišćenja toplotnih uređaja poput pegle i fena za kosu. U moru takvih frizura, ovog se leta ističe tzv. botticelli bob kojeg frizeri nazivaju hit frizurom sezone i kažu kako je savršen izbor ako tražite frizuru koja se lako održava za bezbrižno leto.

Ovaj look specifičan je po mekanim talasima, a stručnjaci za Glamour kažu kako je reč o savršenom letnjem izboru s kojim ćete minimalizovati upotrebu alata s toplotom. Odličan je izbor, kažu, i za one koji se tek treba da se odluče na šišanje pa ovakav bob može biti super početak.

Da biste postigli ovakvu frizuru, prvo je važno da kosu tretirate proizvodima za hidrataciju i volumen, a zatim da kosu ispletete u pletenice koje ćete ostaviti u kosi preko noći. Botticelli bob super je izbor za sve one koji ujutro nemaju mnogo vremena za stilizovanje kose pa frizuru mogu "pripremiti" veče ranije, a ujutro je potrebno samo rasplesti kosu, proći kroz nju rukama i - frizura je gotova, spremni ste za polazak!

Shag frizura je u trendu
Shutterstock 

Zavisno o željenom volumenu, ovakav izgled možete kreirati s dve ili tri pletenice. Što je više pletenica, to će biti i više talasa, te će kosa imati gušću strukturu. Ako niste spretni u izradi pletenica, frizeri savetuju da pokušate varijantu s dva pramena i uvijate ih jedan oko drugog.

Prednost ove frizure je i ta što ne treba da brinete ni oko vlage u vazduhu koja utiče na kosu jer, kako kažu frizeri, vrućina i vlaga idu u korist frizure jer, tvrde, poboljšavaju njen izgled.