Pronaći odgovarajuću masku za kosu nekada može biti veliki izazov. Internet je pretrpan recenzijama, preporukama, oglasima i prodavnicama koje pišu hvalospeve o proizvodima koje prodaju, ali vrlo malo poznaju. Upravo iz tog razlog smo odlučili da u vam u narednim redovima izdvojimo 5 maski za kosu koje su se nama lično dopale. 

Iako maske za kosu nisu čudotvorne, sposobne su da vrate život vašoj kosi, a posebno ako ste jedni od onih koji često posežu za peglom za kosu i drugim uređajima koji izrazito nepovoljno deluju na samo zdravlje kose.

Pažljivo odabrani preparati i maske mogu zaista da učine mnogo pri oporavku kose, a ovo su samo neke od naših omiljenih nakon kojih smo zaista videli efekat.

1. Moroccanoil Restorative maska

Bogata proteinima, arganovim uljem vrlo je vidljivo da duboko prodire u vlas. Nakon godina i godina korišćenja prese za kosu, odlučila sam da oporavim kosu i prva maska koja je tada najglasnije recenzije je bila ova. Prva je koja je uspela da mi obnovi kosu koja je izgubila čvrstoću i uspešno joj je vratila sjaj.

Moroccanoil maska duboko hrani kosu.
moroccanoil 

2. Kérastase – Chronologiste Youth maska

Luksuz u tubi koji definitivno osetite na kosi. Iako je višeg cenovnog ranga ova maska vredi svaki dinar. Ipak, njena cena je i vremenski isplativa s obzirom na to da vam je potrebna zaista mala količina. Koliko se sećam, meni je prethodna tuba trajala skoro godinu dana. Kosa dobija živost, mekoću i sjaj u trenu. Miris i osećaj na kosi su nešto što me svaki put kada pogledam cenu ubedi da ovu masku moram sebi
da priuštim.

Luksuz u tubi koji definitivno osetite na kosi.
kerastase 

3. L’Oreal Elvive Dream Lengths maska

Za nekoga poput mene ko ima dugu i suvu kosu, kada pričamo o maskama drogerijskog ranga, ova maska je došla iz raja. Koristim je jednom sedmično pola sata pre pranja što je rezultiralo da je dovoljno za sjajnu i meku kosu.

Najbolja maska za kosu drogerijskog ranga.
Loreal 

4. Olaplex NO°3 Hair Perfector maska

Pre nekoliko meseci sam dobila celu liniju Olaplex proizvoda za kućnu upotrebu i odlučila sam da pre svega za blog testiram samo No.3 Hair Perfector. Samo ću reći da je potpuno opravdan toliki hype oko ovog tretmana. Dolazi u bočici od 100ml što na prvi pogled deluje kao izuzetno mala količina, ali se zaista sporo troši i nema potrebe da se preteruje sa količinom. Zanimljivo je da proizvod nije gust kao maska,
nešto je ređi i vrlo lako se nanosi i raspoređuje po kosi. Nakon samo jednog tretmana, kosa je neverovatno meka, glatka i sjajna. Na dodir je savršena, krajevi su zagađeni. Iskrena preporuka ukoliko želite da dubinski poboljšate izgled i kvalitet dlake.

Olaplex tretman za kosu daje meku glatku i sjajnu dlaku.
olaplex 

5. Revlon Professional Uniq One All In One Classic maska

Odmah ću reći da sam oduševljenja ovim proizvodom. Ono što je meni važno jeste da proizvod ne ostavlja tragove na kosi i dodatno je ne masti. Nakon sušenja, kosa je lepo zaglađena, nije naelektrisana, a kosa ima predivan sjaj i miris. Revlon masku od scra preporučujem jer je „golim okom“ vidljivo da ovaj proizvod stvarno radi ono što proizvođač obećava. Kosa je zdrava, sjajna i puna života!

Revlon maska za kosu je idealna za suve krajeve.
revlon 

 Bonus video

Tonik za masnu kosu koji produžava vreme između pranja Tiktok/@mattrandon

Izvor: Wanted A.N.