Trajno ispravljanje kose može biti skupa i štetna stvar za vašu kosu. Bilo da se radi o privremenom ispravljanju aparatima za tu namenu ili o tretmanima koje obavljaju profesionalni frizeri, nikakva mera predostrožnosti ne može da spasi vašu kosu od određenog stepena oštećenja.

Na sreću, postoje brojni prirodni načini za ispravljanje kose kod kuće. Neki podrazumevaju maske, drugi obećavaju toliko dobre rezultate da se zapitate zbog čega biste uopšte išli kod frizera. Takva je i maska od lanenog semena.

Prirodni gel iz lanenog semena u kombinaciji sa drugim kvalitetnim sastojcima ispraviće vašu kosu i sprečiće oštećenje vlasi.

Ova maska pomaže u omekšavanju vlasi i ispravljanju kose. Tretman je bogat proteinima, a keratin koji je prirodno jedinjenje prisutno u kosi nije ništa drugo do protein.

Potrebno je:

- šolja vode

- 2 kašike lanenog semena

- 1 kašičica meda

- sok od pola limuna

- 2 kašičice ricinusovog ulja

rezultate ćete primetiti nakon prvog korišćenja
Shutterstock 

Postupak:

Šolju vode sipajte u šerpu i dodajte dve kašike lanenog semena. Pustite da proključa par minuta na laganoj vatri, dok lan ne otpusti svoj prirodni gel. Sklonite sa vatre i procedite gel od semena. U dobijeni gel dodajte med, limunov sok i ricinusovo ulje. Sve dobro promešajte.

Kosu očešljajte i blago je pokvasite, najbolje pomoću raspršivača. Dobijenu masku nanosite na pramenove, deo po deo, vodeći računa da pokrijete čitavu dužinu - od korena do vrhova.

Preko svakog pramena kose nežno provucite ruke, a teme izmasirajte i ponovo kosu rasčešljajte. Masku ostavite da deluje 30 minuta, ali je nemojte vezivati, savijati u peškir ili slično.

Ova maska pomaže u omekšavanju vlasi i ispravljanju kose
Shutterstock 

Masku, odnosno prirodni keratin iz kose isperite prvo hladnijom vodom, povlačeći pramenove nadole, kako biste ih dodatno ispravljali. Nemojte je prati šamponom, već nanesite regenerator, pa ga isperite.

Kosu osušite prirodno, nemojte tretirati vlasi peškirom, jer to može pokupiti potrebnu vlagu iz dlake.

Za najbolje rezultate, ovaj tretman možete ponavljati jednom nedeljno.