Predstojeća prolećna, a potom i letnja sezona definitivno će biti u znaku raskošne kose pune volumena i trodimenzionalnog glamura. Pramenovi su idealan način na postignete taj efekat, međutim, ključ je da ne izgledaju kao "štrafte" na kosi, već kao da je zapravo osunčana.

Baš iz tog razloga veoma je da kosu prepustite u ruke profesionalcu, kako ne biste dobile efekat koji zapravo niste želele. Ovako nešto najčešće se dešava kod onih koji žele da se vrate u prirodnije nijanse, ili one koji svoju tamnu kosu žele da "osveže".

Hejli Biber je imala želju da promeni boju kose i vrati se u smeđu.
Instagram 

Ukoliko niste sigurni šta tačno treba uraditi da biste dobili te lepe "zlatne", tople pramenove koji se stapaju s ostatkom kose, a opet daju poseban akcenat i sjaj, savet je da inspiraciju potražite upravo kod trendseterke Hejli Biber, ali i Lili Džejms.

Lepa manekenka odavno je odbacila balajaž i zamenila ga popularnom rivierom sa posebnim dodatkom - babylights pramenovima koji su dodatni, suptilni način da gornji deo kose i deo oko lica osenčite drugačije, te da dobijete upravo taj, toliko željeni, trodimenzionalan efekat.

Hejli je i sama priznala da je u jednom trenutku otišla u tabor plavuša, te da joj je trebalo nešto što će zapravo istaći njenu prirodnu, lepu nijansu smeđe uz par svetlijih i toplijih momenata. Riviera je bila pravi izbor i upravo je supruga Džastina Bibera jedna od onih koja je zaslužna zašto je "keks brineta" postala toliko popularna.

Riviera brineta, keks smeđa ili beach brunette kako je još zovu, jedna je od najpopularnijih nijansi ovog proleća, jer vizuelno čini kosu gušćom i sa više volumena. Ostavlja utisak kao da ste se upravo vratili sa odmora, a upravo je ključ u nijansiranju. Balajaž tehnika kombinuje se s nekoliko nijansi pramenova. Kosa je tamnija u korenu, uz svetlije delove oko lica i pri krajevima, a savet je da barem jedna vrsta budu toplije nijanse s bakarnim sjajem jer frizuri vizuelno daju na punoći.

Kad je reč o stilizovanju, najbolji efekat boje biće vidljiv na talasastoj ili razbarušenoj kosi, baš kao da ste došle s plaže, pa damama sa prirodno talasastom ili kovrdžavom kosom treba minimum oblikovanja i zapravo je mogu pustiti da se suši bez upotrebe fena ili presa, dok osobe s ravnom mogu posegnuti za nekom od tehnika postizanja talasa sa ili bez upotrebe toplote.

Uvijanje kose kaišem bade-mantila instagram/negin_mirsalehi

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!