Poslednjih nekoliko sezona kratka kosa i frizure poput šarmantnog boba su definitivno vodile reč u svetu lepote, ali polako osećamo da dolazi zasićenje i vraćamo se staroj želji za dugom, gustom i sjajnom kosom, što za mnoge predstavlja nedostižan san. 

Iako se rast kose najčešće pripisuje genetici, to ne znači da ne možete da ubrzate njen rast, a u tome vam mogu pomoći hranljiva ulja, a u nastavku saznajte koja daju najučinkovitije rezultate!

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje obuzdava gubitak kose i utiče na rast kose. Odnos cene i efikasnosti je nemerljiva, jer je ovo ulje zaista povoljno, a redovno je prvo na listama kada se radi o sastojcima koji ubrzavaju rast kose.
Možete ga pomešati sa nekoliko drugih sastojaka kako biste dobili sjajan proizvod za rast kose.

Ricinusovo ulje obuzdava gubitak kose i utiče na rast kose.
Shutterstock 

Ulje ruzmarina

Ulje ruzmarina efikasno utiče na rast kose i koristi se vekovima u te svrhe. Neki tvrde da ulje ruzmarina nema sposobnost da utiče na rast kose, ali mnogi i dalje koriste ulje ruzmarina u pokušaju sprečavanja ćelavosti i gubitka kose.

Arganovo ulje

Drugi naziv za arganovo ulje je "tečno zlato". I ovo nije samo lepa metafora - zahvaljujući masnim kiselinama i drugim korisnim elementima, arganovo ulje čini kosu sjajnom i raskošnom. Ono takođe ubrzava rast kose i sprečava njeno pucanje.

Kokosovo ulje ubrzava rast kose i sprečava njeno pucanje.
Freepik 

Kokosovo ulje

Bez obzira na to da li koristite kokosovo ulje za brži rast kose, zagrevanje će uvek pomoći da poboljšate učinak rasta kose.
Dovoljno je pre pranja kose umasirati kokosovo ulje u teme i sačekati minimum 30 minuta, a zatim regularno oprati kosu.

Čičkovo ulje

Čičkovo ulje za rast kose pomaže u hidrataciji vlasišta i kože glave. Veoma uspešno kosi vraća snagu, elastičnost i sjaj. Dovoljno je pre pranja bogato ga naneti na suvu kosu, ostaviti da stoji 15-20 minuta a zatim isprati i regularno oprati kosu.

Čičkovo ulje za rast kose pomaže u hidrataciji vlasišta i kože glave.
Shutterstock 

Ulje nane

Ulje nane manje je poznato, ali jednako je učinkovito kao i prethodna ulja. Posepešuje rast kose i nežno uklanjanja mrtve ćelije s temena glave koje kosi omogućava da dobije na volumenu.
Pomaže u rešavanju mnogih problema: pomaže kod svraba temena zbog pojačanje peruti, kao i sa povećanjim sučenjem sebuma u korenu kose, zahvaljujući gvožđu, kalcijumu, magnezijumu i vitaminu B koje sadrži.

Bonus video:

Undone blowout frizura Tiktok/talia.aesthetica