Bob frizura je već godinama jedna od najtraženijih i mnoge žene su bar jednom razmišljale o ovakvoj frizuri. Bob je toliko svestran da u celoj paleti dužina i oblika svako može pronaći onaj idealan za sebe, samo treba porazgovarati s frizerom kako biste zajedno pronašli najbolji za oblik lica.

Kod bob frizure definitivno ne vredi ona one size fits all, odnosno jedan bob ne pristaje svakom tipu lica. Od kratkih, strogo kratkih pa do slojevitih i messy frizura, opcije su beskrajne, a izbor nimalo jednostavan. Srećom, frizerski stručnjaci imaju savete kako odabrati onaj pravi. Luk Heršeson, jedan od vodećih londonskih frizea kaže kako je odabir pravog boba ključan jer, ako se ne prilagodi obliku lica, ne postoje proizvodi za stilizovanje kose s kojima će frizura izgledati onako kako ste zamislili. Zapravo, frizer tvrdi da ako odaberete savršen bob za sebe, za stilizovanje kose trebaće vam minimalno proizvoda i vremena.

Jedino je bitno da odaberete dobru bob frizuru.
Instagram 

Ovaj frizer smatra da je bob univerzalna frizura koja pristaje svima, ali ipak preporučuje vam da porazgovarate s vašim frizerom kako biste pronašli onaj savršeni. Najbolje je, kaže, pokazati fotografije kao inspiracije kako bi frizer znao u kom smeru treba da ide.

Sid Hejes, popularni frizer, takođe za Glamour tvrdi kako je bob jedna od onih frizura koja pristaju svima, a najlaskaviji je onaj nešto duži od linije usana. On najbolje izgleda kad se nosi pomalo neuredan, odnosno ako se osuši na vazduhu i ima messy efekt. Dodaje kako je najlakše stilizovati choppy varijantu boba, odnosno bob frizuru koja nije super-ravna, nego razbarušena, a sve što vam treba od proizvoda je sprej za teksturu.

Bob frizura sjajno izgleda kada je razbarušena.
Instagram 

U nastavku donosimo nekoliko najpopularnijih bob frizura koje su "prošle" test vremena i uvek izgledaju cool...

Kratki bob inspirisan devedesetim

Oba stilista kose slažu se kako je ovaj bob trenutno najpopularniji. Hit su zapravo frizure koje podsećkju na francuski bob - nešto su kraći sa strane pa njihova dužina seže iznad visine usta.

Slojeviti bob midi dužine

Srednja je dužina idealan početak za sve one koji ne žele da naprave drastičanu promenu i nose prethodno spomenuti bob inspirisan  devedesetim godinama. Dužina je negde na sredini između super-kratkog i loba, a tu su i laskajući slojevi koji koji kosi donose mekoću, a ona izgleda genijalno u "pokretu".

Bob s chunky krajevima

"Nejednaki" krajevi s nedovršenom teksturom su trenutno jako moderni, pojašnjavaju stilisti i kažu kako se ovakvom vrstom boba mogu postići gustoća i volumen kose, čak i ako je ona jako tanka. Sve što treba je pronaći idealan rez.

Stepenasti bob

Reč je o omiljenoj, svevremenskoj bob frizuri koja funkcioniše na različitim tipovima kose, teksturama i stilovima.

Laska različitim oblicima lica, a jednako dobro izgleda bez obzira na to nosi li se u laganim talasima, ili kao super-ravan, sa sleek završetkom.

Sa dobrom bob frizurom nema greške.
Instagram 

Bob "pernatih" vrhova

Ovakav bob je još jedan super izbor za one koji ne žele tipičnu frizuru kratke dužine. Krajevi izgledaju jako "mekano", a frizura je popularna već godinama jer izvrsno funkcioniše na svim teksturama.

Lob

Lob je zapravo dugački bob, u bukvalnom prevodu s engleskog jezika (long bob). Izvrstan je odabir u dve situacije - kad ste odlučili pustiti kosu od dužine bob frizure, kao i kad se odlučite na šišanje, ali ne želite drastično šišanje i prekratku kosu. Stilisti kažu kako trenutačno savršen lob nosi Kortni Kardašijan pa može poslužiti kao odlična inspiracija.

Bonus video:

Hejli Biber promenila frizuru TikTok/haileybieber