Proleće je idealno vreme za novu frizuru, a neke od poznatih holivudskih zvezda ove sezone već nose novu verziju klasične bob frizure, bez koje ne prolazi nijedna prolećna sezona. Ova vanvremenska frizura ovog proleća je dobila novu verziju, a reč je o nešto dužoj i lepršavijoj verziji boba.

Reč je o frizuri italijanski bob, a može se opisati kao frizura koja je "između" britanskog boba i francuske verzije. Kažu kako ima glamurozan prizvuk, a veoma je laka za stilizovanje.

Ovakav bob bogat je volumenom, a od tradicionalnog boba ga jedino razlikuje dužina. 

Stilisti ga opisuju kao frizuru koja ima chunky vrhove, dovoljno je dugačak da se može vezati u rep, a istovremeno dovoljno kratak da izgleda šik i trendi. 

Italijanski bob je frizura bogata volumenom.
Instagram 

Ovakvu frizuru popularizovale su i poznate dame poput Kaje Gerber, ćerke Sindi Kraford inače boginje kose pune volumena, koja je razbarušeni bob zamenila nešto sofisticiranijom i mekšom verzijom boba.

Tajna savršenog italijanskog boba krije se u tome da ne treba "preterati" sa stilizovanjem, odnosno da ostavite kosu onakom kakva jeste, bez stilizovanja kose u talase ili preteranog peglanja. Ključ je u tome da se stvori utisak kao da se niste mnogo trudili oko frizure, a ona i dalje blista.

Italijanski bob možemo podići u rep ili šik punđu, pričvrstiti ga kopčom ili spustiti kosu za opuštenu, ženstvenu frizuru.

Italijanski bob je proslavila manekenka Kaja Gerber.
Instagram 

Frizeri tvrde kako se lepota ove frizure krije u njenoj svestranosti. Kosa se može osušiti prirodno i izgledati šik, a možete je stilizovati četkom kako biste dali dozu glamura koja podseća na klasične šezdesete godine prošlog veka. Takođe, jednako dobro izgleda bez obzira na to gde nosite razdeljak, a ako želite da istaknete jagodice, onda ga je najbolje nositi na sredini.

U galeriji pogledajte više fotografija najtraženije frizure trenutno:

Instagram Italijanski bob biće hit frizura u narednim mesecima.

 Bonus video:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois