Nova frizura ne samo da jača naše samopouzdanje, nego nam može „oduzeti“ nekoliko godina s pravim šišanjem, pravom bojom ili čak i samo odgovarajućim stilom.

Brojni frizeri ističu da je ovo najbolja frizuru zbog koje ćeš izgledati mladoliko. Naravno, nijedna žena ne mora skrivati svoje godine, ali ponekad ipak žudimo za nečim „više“ na glavi. Za to je najbolja takozvana „half up“ frizura.

kim kardasijan
Instagram 

Frizerka Kali Ferera iz „The Salon Project“ u Njujorku objašnjava zašto: “Ako deo kose držiš dalje od lica, a umesto toga dodaš malo više visine, oči se podižu te nastaje efekat face lifta koji instan podmlađuje.“

Osim toga, ova frizura je već veoma popularna među mladim ženama, jer nije samo praktična, nego stvara i taj cool pomalo divlji neuredan izgled.

Zvezde poput vojvotkinje Kejt, Džej Lo ili Bijonse takođe su uverene u to i vole half up.

bijonse
Instagram 

Ferera preporučuje korišćenje uvijača za kosu kako bi unapred oblikovala neke pramenove u kosi, što stvara veći volumen. Zatim gornji deo kose razdvoji i pričvrsti na zadnjoj strani glave (relativno visoko gore) u pletenicu ili punđu.

dzenifer lopez
Instagram 

Sada samo izvuci prednje pramenove i sve malo popusti kako bi izgled bio mladalački, a nikako ne strog. I, et voilà, izgledaš barem deset godina manje u trenu.

dzenifer lopez
Instagram