Kao što to obično biva, početkom jeseni uvek su traženi nešto svetliji i topliji tonovi, pa ukoliko imate tamniju nijansu kose razmislite o pramenovima. Kako stilisti i frizeri za "Byrdie" kažu da bi nova tehnika faranja kose "tigrovo oko" mogla čak da nadmaši i balejaž koji dominira poslednjih nekoliko godina.

Koliko je zanimljiv naziv govori i to da nam je već svima ušao u uho, a njegovo poreklo je veoma domišljato. Naime ova tehnika farbanja kose je dobila ime "tigrovo oko" po istoimenom kamenu koje je poznatom po raskošnim nijansama smeđe i zlatne, a upravo je takvim tonovima prošarana i kosa u novoj sezoni.

Ukoliko je ova tehnika nešto što se oduvek želeli i konačno se odlučite da je ponesete, pre farbanja je od velikog značaja da porazgovarate s frizerom kako biste zajedno odabrali idealnu nijansu, zavisno o podtonu kože.

pramenovi dzenifer lopez
Instagram 

Bitno je da pronađete one nijanse koje će kosi da pruže volumen, a frizeri kao temeljnu nijansu savetuju neku iz palete smeđe boje.

"Tigrovo oko" se postiže se mešanjem dubokih, toplih nijansi karamele, smeđe i zlatne boje, na način da je koren kose tamniji, a prema vrhovima boja postaje sve svetlija.

Ipak, ono što će mnoge žene rastužiti jeste da kad je u pitanju održavanje, ovakva tehnika nije najjednostavnija, ali nije ni najteže, već se može nazvati nekom zlatnom sredinom.

dzenifer lopez
Instagram 

Dobro je što se tehnika uglavnom odnosi na dužinu kose, a ne na sam koren, pa nema brige o izrastku. Stručnjaci dodaju da je najbolji izbor za brinete koje žele promenu, kao i za one koji žele kombinaciju hladnih i toplih nijansi u kosi tokom jeseni.

Kod ove tehnike specifično je kombinovanje pramenova i balejaža, a frizeri smatraju kako je ovde reč o nečemu većem od prolaznog trenda jer je reč o tehnici koja se prilagođava prirodnoj boji kose, s naglaskom na pramenove koji su mešavina bronzanih i zlatnih, tamnijih i svetlih nijansi. Stvara se i odsjaj u kosi koji daje višedimenzionalni izgled te dodaje kontrast i dubinu, naglašavajući slojeve u kosi.

dzenifer lopez pramenovi
Instagram 

Za Dženifer Lopez kažu kako je jedna od prvih koja je proslavila ovu tehniku farbanja kose. Njeni pramenovi započinju na kruni glave, a pevačica i glumica bira klasične pramenove koji nikad ne izlaze iz mode.

Ovakvi tonovi u kosi odlično izgledaju na različitim teksturama i frizurama, ali stilisti smatraju da ipak najbolje izgleda na fen-frizuri jer onda do izražaja dolazi bogatstvo nijansi u kosi te razlika između osnovne boje i pramenova.