PARFEMI ZA KOJIMA ĆE SVAKO OKRENUTI GLAVU: Mirišu na čistu posteljinu i belu majicu, a veoma su dugotrajni

Parfemi koji mirišu na čisto su među najtraženijim u parfimerijama.

Unsplash/ Laura Chouette

Obzirom da izbor parfema mnogo govori o osobi koja ga nosi, s velikom pažnjom biramo miris za sebe. Ako malo dublje razmislimo o parfemima shvatićemo da suštinski postoje dve grupe mirisnih kompozicija.

U prvu spadaju mirisi koji se osete na kilometar, a to su oni koje obično nosimo tokom večernjih izlazaka ili na prvom sastanku, tačnije uvek kada želimo da ostavimo utisak. Reč je o parfemima u kojima uglavnom dominiraju cvetne i začinske note za kojima će svako okrenuti glavu.

Shutterstock 

Druga grupa prilično je suptilna, ali i zavodljivija. Dizajnirani su tako da mirišu poput naše kože, samo bolje. Ove parfemske verzije u najvećem broju slučajeva sadrže note mošusa, soli, mekog pamuka, a u nekim slučajevima i feromone. Upravo zbog toga malo ko će moći da dokuči gde se parfem završava a počinje miris naše kože.

Ukoliko pred početak nove sezone razmišljate o promeni parfema i želite da isprobate neku od ovih misterioznih kompozicija, u nastavku vam donosimo nekoliko predloga.

Maison Margiela Replica Filter Blur

screenshoot/fragrantica.com/ 

Filter Blur nije parfem u pravom smislu te reči već uljana baza koja savršeno funkcioniše s bilo kojim mirisom iz kolekcije Replica. Kreiran je 2016. godine sa ciljem da personalizuje mirise iz pomenute kolekcije, ali je u međuvremenu stekao pravu armiju fanova koji vole da ga nose samostalno. Sadrži note belog mošusa, cveta pamuka i sivog ambera i miriše poput čiste posteljine ili bele majice.

Vilhelm Parfumerie Dirty Velvet

screenshoot/fragrantica.com/ 

Ovo je jedan od retkih parfema koji je istovremeno suptilan i seksepilan. Inspirisan je pariškim hotelskim sobama pre Drugog svetskog rata, a sastoji se od slatkog i senzualnog miksa smokve, duvana, sandalovine, pomela i vetivera.

Elizabeth Arden White Tea

screenshoot/fragrantica.com/ 

Parfem koji je predstavljen pre nešto više od godinu dana veoma je jednostavan, ali privlačan. Note citrusa i belog irisa daju mu ženstven karakter, dok trio mošusnih tonova nudi privlačnost druge kože.

Escentric Molecules Molecule 01

screenshoot/fragrantica.com/ 

Escentric Molecules radikalno je drugačiji od svih drugih parfema pre svega zbog toga što sadrži samo jedan sastojak i to hemijskog porekla koja se može osetiti samo na koži i na svakom miriše drugačije. Imajući to vidu, slobodno možemo reći da je ovo jedini miris koji je zaista autentičan.

Le Labo Santal 33

screenshoot/fragrantica.com/ 

Parfem iz 2011. godine kreirao je Frank Voelkl. Note ove kompozicije uključuju kardamon, iris, ljubičicu, ambroks, australijansku sandalovinu, papirus, kedar, kao i začinske, kožne i mošusne tonove.