Godina 2020. je preokrenula većinu naših života naglavačke. Umesto rada iz kancelarije od ponedeljka do petka mi smo naše kućne ali i trpezarijske stolove pretvorili u office space. Do skoro smo vodili računa o tome kako se oblačimo a sada živimo u odeći "za po kući".

Tako da uopšte ne treba da iznenadi to što je većina nas potpuno izmenila rutinu nege kože i šminkanja. Jedno možemo da zaključimo, a to je da smo se okrenuli jednostavnosti i minimalizmu.

Ako samo pitate neku od vaših prijateljica šta su promenile u svojoj beauty rutini u odnosu na period pre covid-19 ere videćete da se mnogo toga izmenilo. Ako bih pričala u svoje ime moja jutarnja rutina je sada zaista minimalna. Nekada je to bila kompletna šminka (pogodna za kancelariju), dok sada samo očešljam obrve, nanesem korektor tek da prekrije podočnjake i po koju bubuljicu ako je ima i eventualno prstom nanesem krem rumenilo i voila.

Slično je i sa negom lica i kose. Primetila sam da mi tokom perioda izolacije zapravo treba vrlo malo, i proizvoda i vremena. Kosu sada uglavnom perem samo šamponom dok regenerator i fen jedno vreme uopšte nisam koristila. Tako da je ova rutina zapravo idealna bila za oporavak i rasterećenje kose od preparata.

Što se nege lica konkretno tiče manje je više. Tom logikom sam se uvek vodila ali sada posebno. Za večernju rutinu koristim sredstvo za umivanje/skidanje šminke, nakon toga nanesem tonik i kao poslenji korak - serum. Sa druge strane, zbog viška slobodnog vremena, karantin je bio zgodan za one periode nege koji zahtevaju pažnju, poput neke masaže ili tretmana čišćenja lica. Zbog toga  sam u prethodnoj godini više nego ikada pre svojoj koži posvećivala pažnju onda kada joj je to bilo potrebno, a svakodnevno sam sa minimalno vremena postizala odlične rezultate.

Naravno, beauty rutina i briga o telu za svakog je drugačija. Radite ono što vas čini zadovoljnim.