Korektor je bez sumnje jedan od must have proizvoda koji bi svaka kozmetička torba trebalo da ima. On prekriva mrlje, bubuljice, skriva podočnjake i hiperpigmentaciju, a u osnovi samo čini da sve izgleda ujednačeno i besprekorno.

Niste dovoljno spavali sinoć? Korektor je odgovor. Prespavali ste sa šminkom, imate nekoliko novonastalih bubuljica na licu? Opet korektor. Trebate pripremiti kapke ili usne kako bi se šminka bolje nanela? Korektor. On je proizvod sa bezbroj namena.

Iako vam odlazak među rafove vaše omiljene prodavnice kozmetičkih proizvoda, u potrazi za pravim korektorom može izgledati kao zagonetka, verujemo da će današnji tekst pojasniti neke stvari.

Za početak, kada želite da prekrijete bubuljicu na licu, korektor bi trebalo prilagoditi svojoj boji kože. Sa druge strane, za posvetljivanje podočnjaka trebalo bi pronaći nijansu koja je pola nijanse svjetlija od vaše kože. Međutim, šta rade različite boje korektora, poput ljubičaste, zelene, žute ili roze?

Pre svega, one koriguju, tj. neutrališu regiju na koju se nanesu a evo čemu koja boja služi.

Zelena

Šta radi zeleni korektor? Bleda pistać zelena boja služi za pokrivanje crvenila. Iako ne izgleda zeleno na koži kad se nanese, preporučujemo upotrebu zelenih korektora ispod vaše podloge. Zelena boje lepo deluju kod dermatitisa, rozacee, ružičastih iritacija kože pa čak i kod blage opekotine.

Lavanda

Ovo bi na prvi pogled moglo izgledati pomalo zastrašujuće. Ali šta radi ljubičasti korektor? Boja lavande osvetljava kožu i oživljava ten. Lavanda takođe neutrališe žućkaste beživotne tonove na koži i takođe je treba koristiti ispod podloge.

Žuta

Čemu služi žuti korektor? Ovo je boja koja je na neki način univerzalna u odnosu na ostale. Bledožute nijanse ublažiće blago crvenilo, dodati toplinu licu i ulepšati bilo koji ten. Žuti korektor je delotvoran i za podočnjake srednje jačine i jako lepo može posvetleti i neutralisati tu regiju.

Losos (ili blago ružičasta)

I na kraju, ako ste se ikad zapitali šta radi korektor boje lososa sa primesama roze nijansi? Evo odgovora. On je najbolji za neutralisanje vrlo tamnih podočnjaka. Korektor u ovoj nijansi neutrališe plave i sive regije na koži. Međutim, treba da budete oprezni i nanosite ga samo na tamna područja, jer bi nanošenje na drugim mestima moglo dovesti do narandžastih mrlja.

Evo koji korektor preporučujemo da probate:

NYX Professonal Makeup Color Correcting Concealer paleta korektora, 1.464 dinara

korektor-u-boji-sminkanje-podloga-prekrivanje-bubuljice-podocnjaci
Press