Postoji mnogo načina da ulepšate ovu prazničnu sezonu. Osim činjenice da je većina ljudi već ukrasila svoje domove blistavim lampicama i božićnim detaljima, nema razloga da ne unesete taj božićni duh u sve aspekte svog života – posebno ako je Božić vaš omiljeni praznik! Obucite „ružne” božićne džempere, ispecite kolčiće i napravite manikir koji će pokazati duh Božića na vašim noktima.

Već smo imali razne predloge božićnih noktiju, ali sada smo naišli na jedan koji je sasvim jednostavan za napraviti kod kuće sa nekoliko poteza četkice.

To je kapa Deda Mraza koji odgovara i kratkim i dugim noktima. Ovim zanimljivim manikirom možete ukrasiti samo jedan nokat ili sve, a jedino što vam treba je malo mirnija ruka i lak u crveno-beloj (plus bezbojni za finiš).

Belom bojom laka nacrtajte liniju na gornjem delu nokta (prilagodite obliku noktiju) i ne brinite, ne mora da bude previše precizan jer ni čupavi deo kapice nije ni precizan. Zatim crvenom bojom nacrtajte gornji deo kapice i proširite boju na donji deo nokta, gde ćete belom bojom ponovo napraviti tačku za vrh kapice. Završite bezbojnim lakom!