Kada je beauty svet u pitanju, pripreme za zimu neretko se dotiču kozmetike čije formule postaju nešto bogatije, a izuzetak nisu ni omiljeni parfemi koji su sve samo ne dosadni i suptilni!

Poznato je da mirise najčešće biramo u skladu s godišnjim dobom u kojem se nalazimo, pa su tako zimi note nešto raskošnije i drvenaste.

S tim u vezi smo napravili listu omiljenih parfema za zimu!

Maison Francis Kurkdjian Paris Gentle Fluidity

Ekstraluksuzni parfem, savršen je spoj pikantnih i slatkih nota. Cvetni akordi u kombinaciji sa vanilom, mošusom i drvenastim notama istinsko su oličenje slobode. Minimalizam je odlika Kurkdjianovog parfemskog genija, a od 49 sastojaka upotrebljenih za parfemski duo Gentle i fluidity, želeo je da posebno istakne šest najupečatljivijih, koji oblikuju karakter mirisa: kleka, muskatni orah, seme korijandera, mošus, drvenaste note i vanila.

Maison Francis Kurdjian gentle fluidity parfem.
Maison Francis Kurkdjian 

Calvin Klein Obsession

Jedan od najpopularnijih parfema osamdesetih, senzualna i neodoljiva je kombinacija puderastih i balzamitčnih tonova. Raskošan, privlačan, zavodljiv, parfem se otvara notama mandarine, vanile, breskve, bosiljka, bergamota i limuna. U srcu ovog elegantnog, magičnog i privlačnog mirisa su začini, korijander, sandalovina, cvet pomorandže, jasmin, mahovina, kedar i ruža, dok se osnova parfema sastoji od mešavine nota ambera, mošusa, cibetke, vanile, vetivera i tamjana.

Black Opium, YSL

U potrazi za savršenim mirisom koji ćemo nositi celu jesen i zimu, ništa ne obećava kao elegantan Black Opium, parfem francuske marke Yves Saint Lauren. Prepun strasti i energije, savršeno usklađuje crnu kafu i vanilu stvarajući sladak, ali prvenstveno zavodljiv miris. Ako želite svu pažnju skrenuti na sebe, ovaj parfem je pravi izbor.

Mon Guerlain, Guerlain

Nežan poput snežne pahuljice, Mon Guerlain odiše posebnošću i ženstvenošću. Ova otmena mirisna nota pogodna je za svaku priliku, a baš je iz tog razloga vredna pažnje i mesta u kolekciji parfema za kišne i maglovite dane.

Replica By The Fireplace, Maison Margiela

Porodica mirisa: topla, začinjena. Ključne note: ulje karanfilića, kesten, vanila. Ovaj topli miris zaista miriše kao da ''sedite pored vatre''. U isto vreme je zadimljen i sladak, što ga čini pravim izborom za zimu i one koji vole smele, drugačije parfeme.